Plantele pentru dormitor recomandate de cercetătorii de la NASA. Combat răcelile și insomnia

Plantele pentru dormitor recomandate de cercetătorii de la NASA. Combat răcelile și insomnia

Oamenii de știință susțin că plantele de interior au beneficii importante pentru sănătate, iar unele dintre acestea te ajută să previi unele afecțiuni, dacă sunt așezate în dormitor.
Prezența plantelor în dormitor reduce stresul, anxietatea și ajută la eliminarea toxinelor din aer.

Cercetătorii de la NASA au realizat studii asupra plantelor de interior și au ajuns la concluzia că anumite specii sunt mult mai eificente pentru purificarea aerului din dormitor și prevenirea anumitor afecțiuni. Iată care sunt acestea, potrivit dailymail.co.uk:

Palmierul Areca

Originar din Madagascar, palmierul Areca este extrem de eficient pentru purificarea aerului. Oamenii de știință susțin că acest palmier este excelent pentru persoanele predispuse la răceli și probleme ale sinusurilor pentru că sporește umiditatea aerului. Te ajută să respiri mai bine și să adormi mai ușor.

Aloe Vera

Ușor de îngrijit și cu un aspect plăcut, Aloe Vera a fost numită de cercetătorii de la NASA drept una dintre cele mai eficiente plante pentru purificarea aerului. Aceasta eliberează oxigen în mod continuu de-a lungul nopții, fiind alegerea perfectă pentru dormitor.
De asemenea, absoarbe benzenul, o substanță toxică ce se găsește în detergenți și plastic, dar și formaldehidele, prezente în vopsele și lacuri.

Iedera

Această plantă îți este cunoscută mai mult ca planta de exterior care îmbracă garduri și clădiri, dar este perfectă și pentru dormitor. Cercetătorii de la Centrul pentru Alergii, Astm și Imunologie din Statele Unite au descoperit că iedera are capacitatea de a elimina 78% din sporii de mucegai din aer în numai 12 ore.

Curmalul pitic

Un palmier cu aspect interesant, curmalul pitic nu este doar decorativ, ci și foarte util. Este rezistent la secetă și are o durată lungă de viață. La interior, curmalul pitic este eficient pentru eliminarea toxinelor din aer, în special a xilenului.

Feriga sabie

Feriga este folosită de mult timp ca plantă pentru interior, iar motivele sunt întemeiate. Pe lângă aspectul plăcut, feriga sabie se numără printre primele 50 cele mai eficiente plante pentru purificarea aerului, într-un clasament realizat de specialiștii NASA.
Este foarte eficientă pentru eliminarea formaldehidelor din aer.

Aglaonema

Se numără printre plantele de interior care sunt foarte ușor de întreținut, iar motivul este unul simplu: rezistă foarte bine în locurile cu puțină lumină, inclusiv într-un dormitor întunecos. Cel mai mare avantaj al său este acela că absoarbe toxinele din aer în mod continuu.

Spathiphyllum

Această plantă care produce flori albe foarte frumoase are capacitatea de a purifica aerul și de a-i îmbunătăți calitatea cu până la 60%. De asemenea, absoarbe sporii de mucegai prin frunze și îi transportă către rădăcini, unde îi transformă în nutrienți.

Planta-păianjen

Cunoscută și sub denumirea de voalul miresei, această plantă cu flori decorative crește foarte repede și are capacitatea de a absorbi 90% din toxinele din aer în numai două zile. Este deosebit de utilă pentru persoanele care suferă de alergie la praf.

Rhapis

Acest palmier este extrem de eficient în eliminarea toxinelor din aer. Absoarbe substanțe foarte toxice precum formaldehide, amoniac, xilen și toluen.

Smochin plângător (Ficus benjamina)

Smochinul plângător este cea mai eficientă plantă pentru absorbția toxinelor emanate de mobilier și tocărie, precum fomardelhide, benzen sau tricloretilenă.


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod