O baie exotica, moderna, clasica sau hippie sic?

Foloseste game de culori "prafuite" pentru a contura un univers calduros si original, in care obiectele hibride gasite la targurile de vechituri, la anticari sau la creatori sa se imbine fericit cu propriile tale creatii. Apeleaza la tonalitati delicate de gri, bej si argintiu, iar pentru tamplarie poti folosi un lac de un cafeniu-inchis.

Un truc foarte important! Foloseste iluminatul cu lumanari pentru a indulci atmosfera salii de baie. De ce? Pentru ca iluminatul electric este mai putin "seducator".

Placi de argila, parchet sau ciment?

Pardoseala din placi de argila arsa este foarte rezistenta si poate fi pastrata cateva sute de ani. Intr-o baie, trebuie insa placile de argila trebuie sa reziste la apa, iar pentru asta se va aplica, pana la saturatie, pe suprafata placilor ulei de in sau esenta de terebentina cu o carpa moale.


Operatiunea se va realiza din cand in cand, pentru intretinere. Se poate aplica si un produs chimic hidrofug, care exista in magazinele de specialitate, apoi se intretine pardoseala cu o ceara pe baza de rasina, amestecata cu un produs special pentru curatarea placajelor fragile.

Daca optezi pentru placi recuperate, care trebuie renovate, se pot indeparta petele superficiale cu detergent din rasina de  brad, in timp ce petele de adeziv si mortar se indeparteaza cu o perie inmuiata in acid clorhidric diluat in apa.

Parchet in baie? Da, este posibil, dar trebuie sa il protejezi cu un produs hidrofug pe baza de rasina, rezistent la uzura, care exista in versiune incolora sau usor colorata.
El se aplica in trei straturi, cu pensula, pe un parchet perfect curat, raschetat si curatat de praf. Curatirea zilnica se face cu o carpa umeda, iar pentru o mai buna intretinere, de doua-trei ori pe an, trebuie spalat cu un produs special pentru renovarea suprafetelor lacuite, care-i asigura intretinerea in profunzime.

Pardoseala placata cu parchet in stinghii late din brad este o solutie estetica si economica, in acelasi timp, pentru ca bradul este o esenta ieftina. In schimb, trebuie sa te gandesti sa o protejezi bine cu lac mat.

Ciment in baie? Este de efect! Nu trebuie decat sa aplici o vopsea pentru a-l proteja, pentru ca este poros si sensibil la pete de apa, mai ales intr-o incapere umeda ca aceasta.

Articol realizat cu ajutorul cartii "40 de idei pentru amenajarea baii", aparuta la Editura House of Guides.

Credit foto: www.womansday.com, www.artstyleonline.com, www.bradleyshomeguide.co.uk, www.southernliving.com, www.cambridge-guesthouse.co.uk, www.smartchoicehandyman.com, www.hsw.com.au, www.qualitybathroomswales.co.uk, www.apartmenttherapy.com, www.barrycursonsplumbingandheating.co.uk, www.valsparatlowes.com.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod