Din ce fac vedetele bani?

Nu-ti vor spune niciodata cum au facut primul milion de dolari, dar iti vorbesc cu nonsalanta despre celelalte milioane.
Nu-ti vor spune niciodata cum au facut primul milion de dolari, dar iti vorbesc cu nonsalanta despre celelalte milioane. Sunt persoanele publice care se plimba in masini de zeci de mii de euro, isi petrec vacantele in cele mai luxoase locuri din lume, au intotdeauna mai mult de doua carduri la ele si niciodata cash, vorbesc de criza, dar nu i-au simtit efectele. Acesta poate fi, sumar, portretul afaceristilor din Romania, iar cel putin una dintre trasaturile precizate mai sus, le este comuna: au foarte multi bani.

Citim peste tot despre afacerile cu imobiliare, despre cele cu restaurante sau cu masini, dar nu trebuie sa uitam ca exista in Romania oameni care au facut bani din nimic... la propriu. Ti-l mai aduci aminte pe Bogdan Croitoru alias Fizz (blanuri multe si bijuterii voluminoase)? Ei bine, el, in ciuda faptului ca nu a recunoscut niciodata, a facut primii bani din gunoi. In acelasi domeniu activeaza si Silviu Prigoana care, insa, a recunoscut intotdeauna acest fapt si, mai mult decat atat, are si alte afaceri, in paralel.

Oana Zavoranu... A trecut pe la televizor, s-a lansat in muzica, s-a mai certat cu mama ei pe ici pe colo... tot pentru bani. Care bani? Probabil ca si cei pe care i-a facut din una dintre afacerile pe care le deruleaza, cimitirul particular Eternitatea. In aceasta categorie a afacerilor mai mult sau mai putin... curate intra si compania pe care o administreaza George, fostul component al trupei Body&Soul, care face bani din... mate.

Evident ca la un al nivel si intr-un alt domeniu de activitate s-a gasit - in regimul Ceausescu - Peter Imre, prolific om de afaceri astazi, contrabandist atunci. Ce vindea? Tigari, sterilete si anticonceptionale.

Blanuri si masini de lux vs gunoaie


Bogdan Croitoru alias Fizz a fost, pana in 2005, actionar si administrator al firmei de salubritate SSB SA Bucuresti. Cea care i-a faclitat intrarea in aceasta lume a fost chiar mama lui care, impreuna cu un anumit domn Pascu (om politic la un moment dat), au fondat societatea. Doina Croitoru i-a cedat fiului ei 8,2% din actiunile acestei companii, care a inregistrat un profit considerabil de pe urma unor tranzactii cu statul, incheind contracte de salubrizare pentru Casa Poporului si Camera Deputatilor.

Atunci cand a intrat in lumea showbizz-ului, Croitoru i-a vandut pachetul de actiuni asociatului sau. "De la Fizz am cumparat actiuni. El vrea sa faca televiziune, alte afaceri", confirma, la vremea respectiva, politicianul, pentru EVZ.

Silviu Prigoana, regele gunoaielor


Formularea nu a fost inventata acum, ci cu mult timp in urma, iar realitatea a demonstrat ca este cat se poate de valabila. Totul a inceput in momentul in care a decis sa paraseasca Clujul, orasul in care s-a nascut, si sa vina la Bucuresti. Aici a cumparat 54 de utilaje din Germania si s-a apucat de salubrizare, apoi s-a extins in nenumarate alte proiecte, de la infiintarea de televiziuni de nisa, aparate ortopedice, antene tv pentru satelit pana la a modera emisiuni.

Prezent in topul celor mai bogati oameni din Romania, Silviu Prigoana controleaza sau are actiuni la peste 70 de firme din diferite domenii, cum ar fi salubritatea, media, tractare autovehicule, si intentioneaza sa intre in cel mai scurt timp intra in afaceri cu energie eoliana. Acesta a anuntat recent ca a cesionat 60% din toate actiunile pe care le detine catre fiul sau cel mai mare, Honorius Prigoana.
17 Februarie 2010
 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • maxOutlet pe 26 Apr 2010, 00:58
    calvin klein , diesel, guess, miss sixty, lacoste

    w w w. m a x O u t l e t . r o - Haine, Incaltaminte si Accesorii Αutentiсe din ultimele colectii la pret de Οutlet in ambalaj original cu insemnele brandului respectiv , etiсhete, holograma sau certificat de autenticitate, si acte de provenienta! LAСOSTE , СALVΙN ΚLEΙN , GUESS, ENERGIE , DІESEL , DSQUARED2 , MISS SIXTY -> CONVINGE-TE SI TU !

    0
    0

  • g.nicoleta33 pe 27 Mar 2010, 13:13
    gabriela

    daca nu muncim nu avem cum m-am desfacut de afacere sufar foarte mult am 2 ani de suferinta si bani yok

    0
    0

  • oana029 pe 17 Mar 2010, 15:04
    ;)

    eu m-am inscris pe antispam imi plac mult filmele multumesc pt recomandari

    0
    0

  • XCristina pe 28 Feb 2010, 15:06
    exagerati, nimic altceva! ma refer la unii care posteaza comentarii

    observ cum "vedetele" explica dezvoltarea afecerii/ afacerilor pe care le detin si nimic mai mult. de unde percepeti atata lauda?!

    0
    0

  • EPISTOLEpentruZEUS pe 27 Feb 2010, 15:01
    tot vedetele vs. banii

    oh, dar si cat de multi altii sunt care au bani si scot ochii tuturor cu asta...

    0
    0

  • cane beatrice pe 19 Feb 2010, 12:22
    Vedetele vs.Banii

    Cunosc persoane care au bani si nu se lauda atata.

    0
    0

  • ileana.voicu pe 18 Feb 2010, 12:43
    @Miruna

    Buna ziua. Multumesc pentru atentionare. Am facut modificarile. O zi buna

    0
    0

  • miruna pe 18 Feb 2010, 12:27
    limba romana, nu roamana

    Imi cer scuze, am facut si eu un typo. De aceea este nevoie de corector. :)

    0
    0

  • miruna pe 18 Feb 2010, 12:25
    corector limba roamana

    "Sunt persoanele publice care se plimba in masini de zeci de mii de euro, isi petrec vacantele in cele mai luxoase locuri de lume, au intotdeauna mai mult de doua carduri la ei si niciodata cash, vorbesc de criza, dar nu i-au simtit efectele. " Acesta fraza contine doua greseli: locuri DIN lume ("de lume"- este o locutiune, nu are ce cauta in contextulnostru) si persoane publice etc etc care au mai mult de doua carduri la ELE (ele, persoanele de care vorbim, nu ei, care ei?).

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod