Invata sa combini cu stil piesele de mobilier!

Mobilele asortate nu mai sunt de mult timp in voga. Astazi se simte o nevoie acuta de a avea in locuinta mai multe piese de mobilier, insa de diferite stiluri si vechimi.
Mobilele asortate nu mai sunt de mult timp in voga. Astazi se simte o nevoie acuta de a avea in locuinta mai multe piese de mobilier, insa de diferite stiluri si vechimi.

Liantul intre diferitele generatii de mobilier si accesorii este acela de a avea elemente comune, precum culoarea sau forma. De exemplu, scaunele antice din jurul mesei din sufragerie pot capata un aspect actual daca sunt acoperite cu un material textil modern. Formele, precum patratele, pot fi repetate in spatiul disponibil prin covorase, opere de arta, lampi si perne.

Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa iti personalizezi spatiul, mizand pe ideea de calm si intimitate:

1. Mobila executata manual


O poti include in locuinta ta, pentru ca este la moda, mai ales cea cu detalii complicate, finisaje si materiale neobisnuite.

2. Combina pielea cu stofa


Pielea isi va pastra mereu popularitatea ca material pentru tapiterie, dar va oferi un plus de eleganta in combinatie cu alte materiale. De exemplu, cu stofa.

3. Intoarcerea la natura


Elementele naturale capata un nou sens odata cu noile tendinte in materie de cromatica. Sunt la moda tonurile mai calde, incorporand culorile pamantului, subliniind nuantele de maro, verde si albastru.
 

Comentarii (22)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ANDREEA pe 6 Nov 2013, 16:58
    cum asortez draperiile

    Buna!am nevoie de un sfat: ce draperii si perdele pot alege pt un living dotat cu mocheta pufoasa grana,canapea + fotolii lemn masiv(nuc) si piele (crem sau mai bine zis ocru) si cateva piese de mobilier lemn masiv tot in nuanta de nuc?ma intereseaza atat materialul cat si culoarea potrivita! tin sa specific ca sunt adepta stilului clasic. mersi

    0
    0

  • gabriela pe 26 Iun 2012, 23:15
    pt perdele

    fetelor perdelele si draperiile se asorteaza cu mobila,iar covorul cu peretii.succes

    6
    2

  • adriana pe 16 Sep 2011, 08:31
    asortarea culorilor

    cu ce culoare a peretilor pot asorta mobila verde deschis combinata cu gri deschis?

    15
    0

  • cristina pe 6 Iul 2011, 16:26
    pt.decorare

    as vrea sa ma ajutati va rog,eu am în sufragerie: canapea rosie+2 fotolii rosii ,mobila este de culoare maro cu crem,pereţii albi,parchet laminat,jaluzele verticale bej,usile din pvc cu sticla; întrebarea mea este: ce masuţa pt. cafea sa aleg si ce covor si de care culoare,va multumesc.Cristina din Calaraşi

    28
    8

  • Ivascencu Laura pe 29 Oct 2010, 00:39
    culoare pereti

    Buna ! am un apartament nou in care am pus gresie cafeniu f deschis peste tot chiar si in dormitoare.Usile sunt wenge.In living , in partea bucatariei am pus trei randuri de faianta maro inchis.(vis-a-vis de bucatarie ar trebui sa fie mobilier pt plasma).Am 3 ferestre mari in living. Ce culoare de pereti trebuie sa fac si ce culoare la mobilier ?Multumesc !

    23
    9

  • gya pe 7 Feb 2010, 14:36
    draperii pt dormitor

    buna fetelor!!!vreau si yo un sfat va rog...intr-un dormitor am peretii crem(culoarea untului),mobila este wenge cu lila,parchetul e cires,ce culoare ar merge draperia si perdeaua?ms:*

    26
    9

  • dana pe 9 Dec 2009, 09:32
    perdele

    buna fetelor!!!! vreau si eu un sfat. ce perdele se asorteaza la culoarea roz si la culoarea rosie intr - un dormitor si la un rosu mai decchis intr - un hol. multumesc

    16
    1

  • madalina tutunea pe 11 Nov 2009, 15:32
    perdele

    peretii sufrageriei sunt albi,mobila este maron cu crem la fel si canapeaua cu fotoliile,iar parchetul este deschis la culoare.Ce culoare sa-mi pun perdeaua ? Puteti sa ma ajutati cu un sfat ,o idee? Va multumesc.

    19
    11

  • claudia pe 2 Nov 2009, 13:23
    decoratiuni interioare

    Am un dormitor cu mobilier alb spre crem.Vreau sa il zugravesc ,dar nu stiu ce culoare s-ar asorta cu mobilierul. Va rog sa ma ajutati cu idei.Va multumesc.

    31
    5

  • laviny pe 18 Mar 2009, 13:31
    perdele si draperii

    in living nuanta mobilei este maro inchis cu crem la fel si coltarul,iar parchetul este un maro putin mai deschis.nu stiu ce nuante de draperie si perdea sa aleg .parca nu ar merge tot crem cu maro,mi se pare prea momoton.ce culori sa aleg??????

    32
    5

  • ududui roxana pe 19 Feb 2009, 21:14
    exterior casa

    vreau sa imi zugravesc casa la exterior si nu stiu exact cum.am o idee dar.......... .as vrea ca geamurile sa fie un maro inchis iar casa o nuanta de crem ,daca se poate sa fac jos un "prag" placat cu piatra tot inchisa la culoare,dar nu pot sa-mi imaginez mai mult.dati-mi va rog un sfat si poze dak se poate. multumesc!

    15
    4

  • ramona pe 7 Ian 2009, 15:59
    living

    stau la apartament si am inliving gresia maron deschis am coltar maro usi maron inchis si nu stiu ce nuanta sa fac peretii......actual am un verde placut mai deschis si masa tot maro.....cum sa fac?

    11
    1

  • madi pe 29 Oct 2008, 09:56
    pt lacramioara florescu

    eu stiam ca se asorteaza perdeaua cu parchetul si mobila,nu mobila siparchetul cu perdeaua.in fine...pt a crea un contrast intre piese,trebuie sa optezi pentru parchet,mobila si canapea in culori calde.....apoi poti pune si cateva ornamente in culori mai tari...incearca intai sa schitezi p o coala si vezi daca ta atrage!!mult suces!!

    9
    0

  • uratika pe 22 Oct 2008, 22:55
    ce perdele sa-mi pun ?

    abia mi-am montat geamurile ( ferestrele ) si trebuie sa-mi aleg perdelele si draperiile ...ce se poarta...ce culori ...ce ma sfatuiti ?

    2
    1

  • anail_rd pe 22 Oct 2008, 10:34
    ferestre

    la pedele orange,ce culoare de roll-up la geamuri ar fi indicata?multumesc!

    6
    0

  • suzik2008 pe 15 Oct 2008, 21:48
    annloise

    cred ca draperiile moro inchis arata mai bine!bafta

    2
    0

  • suzik2008 pe 15 Oct 2008, 21:45
    monik

    eu am crem cu maro inchis,deci am ales perdele crem deschis,iar la u cred ca merge o combinatie de alb si maro!

    2
    0

  • monika pe 15 Oct 2008, 20:02
    living

    peretii sunt albi.Ma gandeam in dreptul mobilei si al tv+sistemul sa pun un tapet(am vazut ca se poarta), parchetul este deschis la culoare, usa, gemurile si corpul de biblioteca sunt un maro inchis.Ce perdele sa pun, covor, pernute.....Astep sfatul dvs.Multumesc!

    7
    1

  • Oana pe 13 Oct 2008, 15:09
    decorare

    acum construim casa, este pe structura din lemn( in interior se poate vedea si putin lemn la tavan), dar avem podele din lemn si pereti cu piatra (la semineu). De asemenea la exterior avem obloane din lemn la ferestre. Ce fel de stil ar trebui sa adopt in amenajarea de interior... sa fie si modern si rustic? se poate?

    6
    1

  • annlouise pe 13 Oct 2008, 10:40
    decor living

    in living am canapele maron inchis( piele ecologica), gresie roscata, pereti albi, geamurile dau spre gradina pe terasa. ce perdele trebuie sa aleg?si ce draperii?.in acest moment am perdele bej din organza di draperii fixe din pai de orez tot bej

    1
    2

  • Anca pe 13 Oct 2008, 10:27
    Idei pentru Lacramioara

    Lacramioara, un parchet culoarea naturala a lemnului, nici prea inchis, nici prea deschis este intotdeauna la moda si merge cu orice mobilier vei avea; insa nu mai este la moda parchetul mic, in unghi, ci fasii mai mari de lemn, imbinate pe verticala. In privinta mobilierului, daca vrei sa ai mai putin de lucru cu stersul prafului, mobilierul mai deschis la culoare este potrivit (alb, crem) asortat cu o canapea crem-bej; in acelasi timp insa, o mobila din lemn maro mai inchis este foarte eleganta si merge extraordinar cu o canapea de piele maro (ciocolata) cu perne haioase crem, bej, maro, rosu. Ambele variante le poti apoi asorta cu putina culoare: putin rosu fie langa crem (de exemplu un covor rosu in fata canapelei) sau orange. Cel mai important este sa gasesti o balanta potrivita pentru camera in general, nu te ingrijora prea tare de perdele, ele sunt cel mai usor si mai ieftin de schimbat (de exemplu, perdelele rosii arata traznet la o camera pe fond bej sau maro). Mult succes si spor la treaba :) Anca

    5
    1

  • florescu lacramioara pe 13 Oct 2008, 09:27
    pt .renovare

    in sufragerie am perdeaua de culoarea coniacului si nu stiu ce culoare sa pun parchetul,mobila si canapeaua .

    9
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod