Energia "buna" si energia "rea"

Intr-o incercare de a clasifica energia, putem spune ca exista doua tipuri de qi. Energia pozitiva este denumita "sheng qi", in timp ce aceea negativa este "sha qi". Sheng...
Intr-o incercare de a clasifica energia, putem spune ca exista doua tipuri de qi. Energia pozitiva este denumita "sheng qi", in timp ce aceea negativa este "sha qi". Sheng se traduce prin "vital" sau "viata". Sha inseamna "rau" sau "distrugator". Uneori putem simti aceste doua tipuri de energie, iar alteori le putem ignora intru totul.

Obiectele frumoase sunt considerate sheng qi. Acestea fac o impresie placuta asupra vazului, iar noi ne simtim bine cand avem in raza vizuala obiecte frumoase.


Se spune ca o casa construita intr-un mediu frumos (care respecta si alte principii cum ar fi aranjarea celor patru animale cosmice in peisaj) are parte de Fengshui bun pentru ca este inconjurata de sheng qi. Daca interiorul unei case este curat si ordonat, bine aerisit si cu o lumina buna, atunci si casa este plina cu sheng qi. Oamenii care locuiesc in astfel de case se simt calmi si au o viata placuta. Au de asemenea mai multa energie pentru a munci si a se distra.

Pe de alta parte, obiectele urate sunt considerate sha qi.
Nu ne fac placere simtului vazului si nu ne simtim bine in prezenta lor. O locuinta construita langa o groapa cu deseuri, bantuita de muste si tantari, poluata de mirosuri neplacute, sufera de pe urma unui Fengshui negativ. Oamenii din astfel de case se vor imbolnavi repede si se simt nefericiti.

Articol
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod