Cele trei forte ale qi

Energia cerului (celesta) vine din spatiu si este considerata forta primordiala a naturii. Ea curge din cer sub forma unor spirale, venind dinspre corpurile ceresti: luna, soarele...
Chinezii cred ca exista trei forte primare care sustin viata: energia cerului, a pamantului si a omului.

Energia cerului (celesta) vine din spatiu si este considerata forta primordiala a naturii. Ea curge din cer sub forma unor spirale, venind dinspre corpurile ceresti: luna, soarele, planetele si stelele. Energia cerului este asociata timpului, un factor al transformarii si schimbarii. Anul construirii unei cladiri este o informatie esentiala in Fengshui pentru ca determina in parte personalitatea acesteia.


Energia pamantului se gaseste in fortele muntilor, cursurilor de apa, deserturilor, vailor si campiilor, care ne afecteaza sanatatea, temperamentul si compatibilitatea cu altii. In Fengshui traditional, forta muntelui este asociata fortei yin sau feminine a naturii si controleaza sanatatea si relatiile noastre cu oamenii. Raurile, lacurile si alte acumulari-curgeri de apa corespund fortei yang sau masculine care guverneaza acumularea bogatiilor.

In cele din urma, energia omului este cea cu care omul se naste si este unica, diferita de la om la om.
Energia cu care ne-am nascut si care este determinata de anul nasterii controleaza modul in care suntem compatibili cu alti oameni si cu energia locuintei noastre (lucru care se studiaza in cadrul scolii celor opt case).

Articol
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod