Dileme in decorarea dormitorului

Daca esti fericita posesoare a casei la care toti visam, sunt convinsa ca te gandesti sa o decorezi dupa bunul plac.

Daca esti fericita posesoare a casei la care toti visam, sunt convinsa ca te gandesti sa o decorezi dupa bunul plac.

Insa, daca nu esti scolita in acest domeniu, cu siguranta vei avea nevoie de niste sfaturi pe care sa le pui in aplicare.

Cei de la iVillage.com s-au gandit la tine si au pus cap la cap cateva idei in acest sens.

Ce fel de pat sa cumpar pentru a-mi mari dormitorul?


Un pat simplu, dintr-o platforma de lemn cu partea de la capatai putin adancita si cu picioarele ascutite este alegerea potrivita pentru un dormitor mai putin spatios. Cauta un pat care sa nu aiba rama mai mare decat salteaua, astfel iti va fi mult mai usor sa-l ocolesti.


Mai multa lumina in dormitorul meu


Majoritatea dormitoarelor au nevoie de cel putin doua lampi, ideal de acelasi fel, amplasate de o parte si cealalta a patului, suficiente pentru a asigura lumina necesara acestui spatiu. Insa, daca acestea nu sunt de ajuns mai poti amplasa una pe biroul sau pe toaleta din incapere.

Daca locul nu-ti permite, poti recurge la lampitele aplicate pe perete, pozitionate de o parte si de alta a marginilor de la pat. Se gasesc in diferite forme si marimi si pot fi usor asortate cu restul obiectelor din camera.


Ce fel de covor sa folosesc?


Moda covoarelor persane, la care tineau foarte mult parintii nostri, a cam trecut. Acum, designul interior se bazeaza pe detalii cat mai mici si spatiu cat mai mare.

Daca nu vrei ca parchetul din dormitorul tau sa fie neacoperit, ideal este sa-ti achizitionezi un covoras mic pe care sa asezi patul.

Orienteaza-te in asa fel, incat, patul sa fie mai ingust decat covorasul, astfel ca atunci cand cobori din el sa nu iei contact direct cu parchetul.

Daca vrei sa folosesti un covor pe care deja il ai, dar este prea mare, il poti taia in doua bucati egale pe care sa le pui de-o parte si de alta a patului.

Unde-mi pun toate lucrurile?


Este bine stiut faptul ca niciodata nu este suficient loc intr-o casa. Este imposibil sa nu te enervezi intr-o zi pentru ca ai descoperit ca nu ai loc pentru anumite obiecte la care tii foarte mult.



Tinand cont de acest aspect, in momentul in care te decizi sa-ti achizitionezi un pat, ai grija ca acesta sa aiba sertar.

Acest spatiu este foarte folositor. Acolo iti poti pune o sumedenie de lucruri, de la lenjeria de pat, la lenjeria intima, etc.

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • madlen28 pe 4 Feb 2010, 12:08
    dormitorul meu

    Acum 2 ani eu si sotul meu ne-am mutat in casa noua(vila la mansarda), in dormitor am ales o mobila din 2 nuante: rosu si gri(argintiu), peretii sunt in 2 nuante de piersica. Acum nu-mi place deloc cum arata mobila in contrast cu peretii, as vrea alta culoare de mobila, dar este noua si evident nu ne permitem sa luam alta.Va rog mult dati-mi un sfat ce sa fac cu acest dormitor, mai ales ca asteptam si un bebe peste 5 luni.As vrea sa fie mai cald.

    0
    0

  • radu valerica pe 29 Mai 2008, 19:31
    dilema mea

    Am o garsoniera la parter,dedesubt exista un demisol,uscat ,aerisit.Blocul este din placi din beton si iarna se face condens,curge apa pe pereti,iar pe parchet apare apa de parca cineva ar arunca -o cu galeata,trebuie sa sterg zilnic si sa schimb pozitia patului.Alti vecini au izolat pe dinafara peretii si chiar pe la subsol,dar aerul umed persista.Ce e de facut?Este spatioasa si am nevoie de sfaturi pentru mobilarea ei,dar intai trebuie sa rezolv problema condensului,caci mucegaeste tot.Deocamdata am doar strictul necesar.Vreau tot mobilierul cu picioare sa se poata aerisi si ceva practic,elegant,modern.Peretii sunt albi,gresia peste tot gri deschis co rosturile albe,faianta alba.Usa la intrare culoarea nucului,cele interioare albe,deocamdata.Ma gandesc la o canapea vesela,nu stiu ,rosiesau neagra,etc.Pana la canapea dati-mi o idee ce sa pun in geam sa nu mai intre soarele.Nici perdea nu am caci nu m-am hotarat...sunt ciudata?Nu ,vreau sa gandesc bine.Ce ziceti de un rulou maro inchis si o perdea crem auriu.,simpla fara imprimeuri?Ce material sa aleg pentru perdea si ce corniza,galerie,etc.

    0
    0

  • doramunteanu pe 9 Mai 2008, 09:39
    sfat

    sfatul meu este de a nu aseza patul pe un covor, ci de a pune mai multe carpete pe langa pat, care se pot scutura usor. sub pat este locul unde se strange cel mai mult praf si, ideal, este sa poti curata cat mai usor acel loc. un covor nu se curata asa usor de praf, sub un pat, oricat de bun ar fi aspiratorul folosit.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod