De ce nu ar trebui să lași sticlele de plastic în mașină

Probabil că te gândești că este indicat să iei cu tine o sticlă cu apă atunci când pleci de acasă, mai ales dacă este în timpul zilelor toride de vară. Este corect.
Este foarte important să bei multă apă pe parcursul zilei pentru sănătatea ta, chiar și pentru puterea de concentrare, așa că este o mișcare inteligentă să iei o sticlă cu apă atunci când ieși pe ușă. Dar există un lucru pe care nu ar trebui să îl faci niciodată cu sticlele de plastic: să le lași în mașină. De ce? Iată ce zic specialiștii!

Pericolele care apar dacă lași sticlele de plastic în mașină


Nu vrei să iei sticla cu apă cu tine în magazin sau oriunde te-ai opri. O să te încurce, o să fie nevoie să o lași la intrare și așa mai departe.
Cu toate acestea, consecințele pentru lăsarea sticlelor de plastic în mașină pot fi mai periculoase decât ți-ai imaginat vreodată. A fost relatată o poveste despre o persoană care a avut de-a face de curând cu acest pericol.

Tehnicianul Dioni Amuchastegui își lua de obicei sticlele de plastic reciclate cu apă la muncă, străduindu-se să nu afecteze mediul înconjurător. Într-o zi, în timp ce era în mașină în pauza de masă, Dioni a observat fum cu colțul ochiului. Atunci când s-a întors pentru a verifica ce se întâmplă, a văzut că lumina era refractată prin sticla sa de plastic.
Lumina din acea zi fierbinte de vară era atât de puternică, încât sticla a început să ia foc, iar focul să se răspândească pe scaunul pentru pasageri. Lumina strălucea doar prin geamul lateral al șoferului și prin sticlă, începând să ardă scaunul. La fel ca lumina care trece printr-o lupă și dă foc atunci când este foarte puternică, sticlele de plastic pot face același lucru. Și firește că focul se răspândește în alte părți ale mașinii foarte repede.

Evident, este ideal să ții departe de mașină sticlele de plastic cu apă. Cu toate acestea, dacă nu ai timp să scapi de sticlele din mașină, asigură-te că nu sunt expuse direct la lumina soarelui.
Nu numai că aceste sticle de plastic pot prezenta un pericol de incendiu atunci când sunt lăsate în mașină, dar pot, de asemenea, deveni nesigure pentru sănătatea ta. Studiile efectuate în ultimii ani au demonstrat că în momentul în care sticlele de plastic sunt lăsate într-o mașină suficient de fierbinte pentru mai mult timp, substanțele chimice nocive pot fi eliberate în apă. Este nevoie de o temperatură ridicată și de cel puțin o săptămână pentru a face apa periculoasă pentru consum, dar este o măsură de precauție pe care nu vei regreta că o iei în viața ta.
Data viitoare când găsești o sticlă veche de apă pe podeaua mașinii sau pe vreunul dintre scaune, ia în considerare udarea plantelor cu ea și curăță mașina de orice sticle. În acest fel, mașina nu îți va fi afectată de un posibil incendiu, iar sănătatea ta va fi protejată de substanțele chimice care se degajă în apă la temperaturile ridicate ale verii.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod