Curatenie... in cateva minute!

Curata o oglinda.

Pentru aceasta operatie, foloseste ziare si otet - vor curata foarte bine murdaria si nu vor lasa nici inesteticele "dare". Otetul are rolul de a pastra suprafata uscata si fara dungi, iar hartia de ziar nu lasa atat de multe resturi ca prosoapele de hartie.

Sterge de urme si murdarie masina de spalat sau frigiderul.

Acorda cateva minute acestei sarcini - sterge cu o carpa umeda partea exterioara a masinii de spalat, a combinei frigorifice, a cuptorului etc. Nu uita cat de importanta este intretinerea aparatelor electrocasnice de care depinzi, pana la urma...
Curata rapid petele si urmele de murdarie - daca vor fi intretinute in permanenta, aparatele respective nu vor avea nevoie decat de o curatenie ocazionala si nu de un "smotru" veritabil. Si, stii cum se spune: "Cum le (intre)tii, asa le ai"...

Schimba prosoapele in baie sau bucatarie.

Evita contaminarea cu germeni si bacterii (raspandirea bacteriilor de la carnea cruda la alte ingrediente, ustensile de bucatarie, suprafete etc.) prin schimbarea frecventa a prosoapelor din bucatarie, folosite pentru stergerea mainilor, pentru manevrarea vaselor si nu numai.
De asemenea, acest lucru este valabil si in cazul prosoapelor de la baie.

Schimba bateriile de la ceas.

La prima vedere, poate parea un lucru minor. Asta pana in momentul in care ai cu adevarat nevoie sa stii ce ora este, cu exactitate...

Imprastie bicarbonat de sodiu in cosul de gunoi.

Ocazional, imprastie bicarbonat de sodiu in cosul de gunoi - acest lucru va impiedica raspandirea mirosurilor neplacute in toata casa.

Arunca revistele, cataloagele sau corespondenta de care nu mai ai nevoie.

Daca apartamentul tau este "guvernat" de adevarate stive de hartii, reviste, cataloage, ziare si dosare, foloseste-te de putinul timp liber pe care il ai la dispozitie pentru a scapa de hartia inutila.
Nu uita sa o reciclezi!

Sterge de praf sau uda plantele.

Plantele pe care le indragesti atat de mult vor fi sanatoase si fericite daca le vei uda si le vei sterge frunzele de praf in mod regulat.


Un articol de Alina Bleaja

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod