Curatenia in concediu

Este vara, este cald si, in sfarsit, ai concediu... Vrei sa evadezi din oras macar cateva zile, iar casa iti va fi nelocuita pentru o vreme. Cel mai mare dusman al casei este praful.

Este vara, este cald si, in sfarsit, ai concediu... Vrei sa evadezi din oras macar cateva zile, iar casa iti va fi nelocuita pentru o vreme. Cel mai mare dusman al casei este praful. O stii prea bine, pentru ca in fiecare zi te lupti cu el.

Ai la dispozitie tot felul de "arme", cum ar fi: lavete de bumbac, lavete umede, solutii pentru mobila, spray antistatic pentru aparatura, solutii pentru parchet, o intreaga industrie lucreaza pentru tine. Folosite corespunzator, aceste produse iti pot pastra locuinta curata si atunci cand esti plecata in concediu.

Tot in ajutorul tau vine si personalul specializat in curatenie (menajerele, de exemplu), care zilnic curata, freaca, lustruieste, astfel incat, atunci cand ajungi acasa, totul sa fie curat si sa miroasa frumos.

Insa ce trebuie sa faci pentru a nu gasi un dezastru atunci cand te revii acasa din vacanta? Iata cateva sfaturi:

Geamurile trebuie inchise, pentru a impiedica patrunderea prafului in casa.

Trage jaluzelele, pentru a nu intra soarele.

Mobilierul se protejeaza, daca este posibil, acoperind canapelele cu huse sau cearsafuri.

Plantele de interior se asaza la umbra si, in cazul in care pleci de acasa pentru o perioada mai mare de timp, foloseste pentru ele sisteme de udare indirecta - se gasesc la florarii vase si fitile speciale pentru udarea plantelor.

Daca nu ai timp sa faci astfel de cumparaturi, atunci poti pune plantele in baie, in cada, cu putina apa. Atentie: nu pe balcon, la soare!

Aparatele electronice (televizor, computer, combina audio) trebuie scoase din prize si protejate cu huse.

Frigiderul - trebuie sa fie cat mai gol si, preferabil, curatat inainte de a pleca. De asemenea, este important sa nu lasi mancare sau alimente care se pot altera sau legume si fructe perisabile, care nu vor rezista pana te vei intoarce.

In congelator poti pastra, pe post de rezerva, o paine si cateva fripturi, astfel incat sa iti potolesti foamea atunci cand sosesti acasa, indiferent de ora sau ziua in care se va intampla acest lucru.

Animalele de companie - caini sau pisici - nu se lasa acasa singure, pentru ca le este dor de stapan si tanjesc dupa el.
Pana te intorci acasa, lasa-le la cineva, in familia unor prieteni sau a unor rude, sau la un centru special pentru ele.

O recomandare ar mai fi sa ai pe cineva care sa vina la cateva zile sa iti aeriseasca locuinta si sa verifice daca este totul in ordine. Oricum ar fi, lasa un telefon de contact si o cheie de rezerva la cineva apropiat, pentru cazuri de urgenta, cum ar fi o teava sparta sau alte neplaceri.

Daca stai la curte si vrei sa ai gradina la fel de proaspata cum ai lasat-o cand ai plecat, iti recomandam aspersoarele cu programator. Ele vor uda gradina la ora la care le programezi si cat timp doresti ca acest lucru sa se intample.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod