Curatenia gandita in afara limitelor

Desi vara este un sezon dedicat, de regula, relaxarii si concediilor, multe dintre noi prefera ca in aceste luni sa se achite de "restantele" aparute in materie de curatenia casei.

Gandeste-te de doua ori inainte de a arunca o parte dintre lucrurile pe care le ai prin casa si de care, pana acum, pareai sa te impiedici mereu - in loc sa scapi de ele, mai bine modernizeaza-le sau improspateaza-le look-ul. Cert este ca toate trebuie sa fie curate... luna!

Iata cateva dintre sfaturile noastre, care speram sa te ajute in demersul tau:

1. Curata zonele mai putin accesibile sau peste care treci usor cu vederea. Curata rapid manerele dulapurilor, clantele, intrerupatoarele, telecomanda de la televizor, dar si cea de la combina audio si aparatul de telefonie fixa.

Aceste obiecte sunt trecute cu vederea si rareori iti aduci aminte de ele atunci cand te apuci de curatenie. Opreste-ti cateva minute din timpul dedicat acestei operatiuni si sterge-le de praf sau de mizerie.

2. Arunca din frigider alimentele expirate, cutiile consumate sau cele pe care nu intentionezi sa le mai consumi. Probabil ca nu ai foarte mult timp la dispozitie pentru curatarea intregului frigider, dar o trecere rapida in revista a alimentelor aflate in termenul de valabilitate poti face - arunca cu incredere cutia de lapte ascunsa prin spate, de care ai uitat de ceva timp, precum si pachetul misterios ambalat cu atata grija, dar care pare sa stea de foarte multa vreme pe unul dintre sertarele frigiderului...

3. Inlocuieste cutia cu bicarbonat de sodiu pe care o tii in frigider si/sau in congelator.

Bicarbonatul de sodiu este o "inventie" excelenta in lupta impotriva mirosurilor neplacute pe care le genereaza frigiderul. Insa nu trebuie sa uitam ca si cutia cu aceasta substanta atat de utila in bucatarie trebuie schimbata.

4. Schimba filtrul de la cafetiera. In fiecare dimineata, te bucuri de o cafea proaspata si aromata, dar uiti mereu ca si filtrul cafetierei trebuie schimbat. Un mic detaliu, dar un lucru esential pentru a-ti asigura o trezire potrivita la inceputul zilei, cand apelezi la energia oferita de aceasta licoare.

5. Sterge pragul de la intrarea in apartament.
Nu-i asa ca adesea uiti acest lucru? Desi in fiecare zi calci pragul casei tale si ai grija de pantofii pe care ii incalti si pe care ii lasi la intrare, in dulapiorul lor, de cele mai multe ori uiti ca si pragurile trebuie sterse (macar) cu o carpa umeda. Ocupa-te in cateva minute si de acest lucru - inca de la intrare te vei simti bucuroasa ca ai ajuns, in sfarsit, acasa!

6. Arunca toate recipientele goale ale produselor folosite pentru curatenie. In debara sau in incaperea in care iti tii produsele pentru curatat, este mai mult ca sigur ca exista si unele care trebuie aruncate - fie ca sunt goale, fie ca ai gasit un produs mai bun, care te ajuta mai mult, nu are sens ca toate acestea sa iti ocupe spatiul.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod