Cum să speli corect rufele. 10 trucuri pentru haine curate și pline de prospețime

A spăla rufe este, probabil, una dintre cele mai plictisitoare treburi casnice, dar care nu poate fi ocolită sub nicio formă.

Chiar dacă apar electrocasnice noi tot timpul și acum există și mașini de spălat care pot fi controlate de la distanță, acest proces încă nu este unul plăcut.

Potrivit statisticilor, femeile petrec aproximativ 17 minute pe zi spălând rufe. De aceea, există unele trucuri care pot reduce semnificativ timpul petrecut cu sortarea, spălarea și uscarea rufelor.

Cum să speli corect rufele. 10 trucuri pentru haine curate și pline de prospețime:

 

Folosește apă de gură pentru a curăța mașina de spălat


Mașinile de spălat trebuie dezinfectate în mod regulat pentru a continua să funcționeze la nivelul la care ar trebui. Există detergenți speciali pe care îi poți cumpăra, dar poți folosi și apă de gură obișnuită. Doar adaugă o jumătate de pahar în zona în care pui de obicei detergentul în mașina de spălat și începe ciclul complet de spălare.

Ciupercile, mucegaiul și bacteriile dăunătoare vor fi distruse.

Pune aspirină în mașina de spălat pentru a-ți albi hainele


Unii oameni încearcă să evite să poarte haine albe din cauza petelor galbene de transpirație care apar adesea. Dacă ți-a fost vreodată teamă că strici o cămașă drăguță, atunci trebuie să știi că punerea mai multor pastile de aspirină în mașina de spălat te poate ajuta să albești hainele datorită acidului salicilic.

Nu usca prea mult hainele


Este foarte greu să calci hainele care au fost uscate mai mult decât este necesar, deoarece materialul devine rezistent la impactul termic. În unele cazuri foarte dificile, nici măcar un fier de călcat cu abur nu te va ajuta. Este mai ușor să călci hainele care sunt umede. Iar dacă hainele tale se usucă prea mult, stropește puțină apă pe ele.

Folosește șampon pentru bebeluși pentru a readuce la forma inițială hainele care au intrat la apă


Acest lucru poate părea neobișnuit, dar șamponul sau  balsamul pentru bebeluși îți pot readuce hainele micșorate la dimensiunea inițială. Doar amestecă puțin șampon/balsam cu apă caldă și lasă articolul de îmbrăcăminte să se înmoaie timp de 10-15 minute.

Apoi, usucă-l cu un prosop și întinde-l pe orizontală pentru a-l lăsa să se usuce complet. Balsamul/șamponul va aplatiza fibra și o va readuce la dimensiunea inițială.

Nu folosi balsam când speli ceva alb


Gospodinele cu experiență nu recomandă adăugarea de balsam atunci când speli ceva alb, deoarece nu permite hainelor să devină cât mai albe. Dacă scopul tău este ca hainele tale să fie de un alb strălucitor, atunci trebuie să folosești un înălbitor special în loc de detergent și balsam obișnuit. Alte componente nu lasă înălbitorul să funcționeze atât de bine pe cât poate.

Nu sorta hainele după culoare


Nu sorta hainele după culoare, ci după densitatea țesăturii. Țesăturile grele absorb mai multă apă decât cele mai ușoare. Dar există 2 excepții:

  • Hainele albe se spală întotdeauna separat.
  • Temperatura nu trebuie să fie mai mare de 30° C, altfel hainele își vor pierde din intensitatea culorii.

 

Pune bile de staniol în mașina de spălat


Pentru a scăpa de electrizarea hainelor, pune câteva bile de staniol în mașina de spălat. Vor absorbi sarcina statică.

Folosește cremă de ras pentru a îndeparta petele de machiaj


Uneori este imposibil să scapi de petele de machiaj. Anumite fonduri de ten și unele tipuri de ruj pot rămâne pe haine pentru totdeauna.

Cu toate acestea, pentru a îndepărta machiajul, pune niște cremă de ras obișnuită pe pată și apoi spală hainele așa cum ai face de obicei .

Spală șepcile în mașina de spălat vase


Pentru a te asigura că șapca ta nu își pierde forma, nu o spăla în mașina de spălat. Soluția este simplă, o poți spăla în mașina de spălat vase. Pune-o pe raftul superior al mașinii de spălat vase și începe ciclul complet.

Folosește apă rece pentru a spăla șosetele murdare


Nu poți spăla șosetele în apă fierbinte, deoarece cea mai mare parte a murdăriei este pe bază de proteine. Dacă le speli cu apă foarte fierbinte, murdăria va rămâne întotdeauna în șosete. De aceea, cel mai bine este să speli șosetele în apă rece.

 

Sursă: brightside

 

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod