Cum să cureți o tigaie arsă: va arăta ca nouă!

Ai gătit vreodată ceva și s-a ars mâncarea? Uneori, resturile de pe o tigaie arsă sunt imposibil de curățat și te gândești chiar să arunci tigaia.
Însă, dacă știi ce metodă să folosești, poți economisi și banii pe care i-ai da pe o tigaie nouă și timpul pe care l-ai pierde încercând în zadar să cureți tigaia. Mai jos, poți găsi câteva trucuri pentru îndepărtatul mizeriei de pe o tigaie arsă. Iată care sunt acestea!

4 moduri în care poți curăța o tigaie arsă:


1. Prin încălzire


Dacă este vorba despre o oală din oțel inoxidabil sau email, se pune oala goală pe aragaz și se dă drumul la foc. Imediat ce se încinge, se închide focul și se toarnă o ceașcă de apă la temperatura camerei.
Se rade mizeria cu o lingură de lemn sau cu o spatulă.

2. Cum să cureți o tigaie arsă: Prin înmuiere


Se umple tigaia cu apă caldă cu detergent de vase și se lasă la înmuiat pentru câteva ore. Folosește partea abrazivă a buretelui de vase pentru a îndepărta resturile de mâncare arsă.

3. Cum să cureți o tigaie arsă: Prin încălzire și înmuiere


Se umple tigaia cu apă, se adaugă detergent de vase și se fierbe apa timp de 10-20 de minute. Se lasă să se răcească tigaia timp de 30 de minute, după care poți folosi o spatulă de lemn pentru a îndepărta reziduurile arse.
 

4. Cu o soluție de oțet și bicarbonat de sodiu


Pentru a prepara această soluție, vei avea nevoie de o cană cu oțet, 2 linguri de bicarbonat de sodiu, o cană cu apă (mai puțină sau mai multă apă în funcție de mărimea tigăii), un burete de vase.

Se toarnă apă în tigaie, astfel încât să rămână loc și pentru oțet și bicarbonat. Se adaugă oțetul în tigaie.
Se pune tigaia pe aragaz și se aduce amestecul la punctul de fierbere. Se închide focul și se adaugă 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu în apă. Se lasă soluția să acționeze pentru câteva minute. Se aruncă soluția din tigaie și se freacă tigaia cu partea abrazivă a unui burete de vase. S-ar putea să reușești să cureți o tigaie arsă în 30-45 de secunde. În cazul în care reziduurile alimentare sunt extrem de încăpățânate, se presară puțin praf de bicarbonat de sodiu deasupra resturilor de mâncare și se mai lasă să acționeze înainte de a se clăti.
Ulterior, se clătește bine tigaia și ar trebui să arate ca nouă.

Tu ce metode folosești pentru a curăța tigăile arse? 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod