duerere gât

Ce să faci când ai gâtul înţepenit: Trucul cu prosopul îţi ia durerea în 10 secunde

Când ai gâtul înţepenit, toată ziua simţi că nu mai poţi face mare lucru. Acest truc te scapă de durere în doar 10 secunde.

O durere de gât îţi strică toată ziua, fiindcă îţi limitează mult mişcările obişnuite pe care le făceai. Nu poţi să mişti normal capul, umărul sau braţele fiindcă imediat simţi durerea. Unii se trezesc cu gâtul înţepenit, alţii resimt durerea în timpul zilei, din cauza unei posturi nepotrivite la birou sau a unei mişcări bruşte.

Ce să faci când ai gâtul înţepenit: un exerciţiu simplu şi eficient

Tolerarea acestei dureri nu este o soluţie, dimpotrivă, aceasta se acutizează şi disconfortul resimţit se intensifică.

De obicei, durerea dispare după câteva zile, dar probleme cronice generează tot mai multe episoade dureroase şi necesită intervenţie medicală de specialitate. Dacă însă durerea de gât este generată de o poziţie tensionată în timpul somnului sau de la prea multe ore petrecute la birou, există o soluţie simplă şi eficientă.

Ai nevoie doar de un prosop.

Există multe exerciţii pe care le poţi face cu un prosop pentru a-ţi relaxa gâtul şi pentru a-i reda elasticitatea. Pune-l la ceafă, ţinându-l cu ambele mâini de cele două capete şi încearcă să ridici fruntea trăgând uşor prosopul spre ceafă. Apoi foloseşte prosopul ca pe o pârghie, trâgând uşor de un capăt, apoi de celălalt, alternativ, astfel încât capul să se mişte când într-o parte, când în cealaltă.

Lucrează cu răbdare şi până la limita la care resimţi durerea.
Tensiunea mişcărilor trebuie să fie preluată în totalitate de braţe şi de prosopul în care se sprijină capul. Dacă simţi vreo durere, trebuie să te opreşti şi să încerci alte mişcări.

Video: Execiţiu pentru gât înţepenit 

În mod normal, gâtul se va relaxa şi orice durere se va estompa sau va dispărea. Evident, poţi folosi prosopul pentru a încerca orice combinaţie de mişcări crezi că îţi sporeşte mobilitatea. Te poţi inspira şi din exerciţiul prezentat în acest tutorial video de doi fizioterapeuţi americani.

 

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod