Cum decorez camera copilului

Este timpul sa ii pregatesti camera, dar inca nu stii daca va fi baietel sau fetita. Conteaza oare asta? Ei, nu-i cel mai important lucru de care tii cont atunci...
Este timpul sa ii pregatesti camera, dar inca nu stii daca va fi baietel sau fetita. Conteaza oare asta? Ei, nu-i cel mai important lucru de care tii cont atunci cand ii pregatesti prima camera din viata lui.

Sunt o multime de alte idei decat clasicele roz pentru fete si bleu pentru baieti. Iata aici numai 5 dintre sugestiile care vor transforma o simpla camera intr-un adevarat paradis pentru micutul sau micuta ta.

1. Gaseste inspiratia
Pentru a gasi tema potrivita atunci cand te hotarasti sa decorezi camera copilului tau alege o activitate care iti face placere. Apoi construieste o poveste in jurul ei. La ce activitati ma refer? Pai ar putea sa fie scufundatul, inotul, gradinaritul, astrologia... sau gandeste-te la ceva ce vorbeste despre familia ta, ceva alaturi de care ai copilarit.

Daca ai gasit tema, totul este acum floare la ureche.
Si ai sa vezi ca multe teme sunt potrivite indiferent de sexul copilului. Nu ai inca nici o idee? Atunci alege revistele sau cartile pentru copii. Sunt pline de idei. Dar nu uita: poti crea ceva cu totul special doar folosind o anumita culoare sau un tapet plin de viata.

2. Economiseste spatiul
Ce faci daca ai la dispozitie un spatiu destul de mic pentru camera copilului? Daca e nevoie de un dulapior in camera, opteaza pentru unul deschis, de genul rafturilor. Hainutele copilasilor sunt atat de mici si colorate incat nu pot arata rau intr-un dulap fara usi. Gandeste-te numai cat spatiu vei economisi asa. Poti adauga cateva becuri care sa lumineze rafturile si macar o parte este gata.

Prinde rafturile de perete si ai grija sa lasi destul spatiu intre ele.

Mai ai nevoie de cosuri de elastic sau de rachita in care sa organizezi sosetutele si alte lucruri de acest fel. Le poti aseza si pe ele pe rafturi. Poti pastra aceste raftulete si dupa ce copilul creste, dar asta numai daca vor rezista perioadei in care el se agata de orice. Jucariile le poti aseza tot in cosulete sau poti crea un sertar la patut, in care sa le depozitezi.


3. Fa combinatii
Daca esti confuza in legatura cu sexul bebelusului asteptat, poti face tot felul de combinatii. De exemplu, zugraveste trei pereti roz si unul bleu sau invers. Pe peretii bleu poti trage cateva dungi sau poti face catevapete roz, iar pe cei roz poti lucra cu bleu. Va fi ceva dragut. Pentru a mai "calma" culorile, alege o carpeta crem si o mobila crem, poate cu ceva ursuleti pe ici pe colo.
Asa ca, fie ca va fi fetita, fie ca va fi baiat, isi va gasi locul in camera pregatita de tine.

4. Jucariile vechi
Poti alege ca tema decorativa jucariile foarte vechi. Verde inchis,rosu si bleumarin sunt culorile ce se incadreaza aici. Si jucariile vechi sunt usor de gasit: ursuleti, caluti de lemn sunt de ajuns pentru a decora camera. Poti adauga o draperie rosie sau albastra (pe aceasta o poti fixa si dupa ce copilul se naste), peretii ii zugravesti in rosu, galben sau vernil si gata.

5. Culorile primare
Culorile primale sunt mereu binevenite in camera copilului. Baloane, inimioare, personaje din desene animate sau povesti pot fi fixate pe pereti. Galben, bleu, roz, alb, rosu - le poti combina incat sa creezi o camera de vis pentru micut. Poti picta chiar si patutul in culorile respective.
Nu trebuie sa fii un as in ale picturii: iti trebuie doar vointa si multa, multa imaginatie. Si cosuletele pentru jucarii trebuie sa fie in ton cu camera, adica in culori vii.

Ai sa vezi cat poate fi de placut sa decorezi camera copilului tau. Nu trebuie sa ai un buget foarte mare pentru a face acest lucru. Poti cumpara diferite lucruri la reducere sau le poti lua din casa parintilor, poate chiar din pod. Schimbi ceva ici, colo si gata. Si va fi si mai placut cand vei simti mereu nevoia sa cauti, sa schimbi cate ceva odata ce micutul creste.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Tania pe 1 Dec 2009, 14:10
    Decorarea camerei copilului

    Pe langa cele enumerate mai sus as aduga o tehnica mai putin cunoscuta, dar de foarte mare efect: pictarea peretilor cu personaje din desene animate. Efectul este minunat si "actorii" vor deveni in scurt timp prietenii bebelusului tau. www.designerpersonal.eu

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod