Cum asez mobila in camera de zi?

Designerii se confrunta destul de des cu o intrebare din partea clientilor: "Am incercat sa mut mobila din camera de zi in toate modurile posibile, dar niciodata nu vad vreo imbunatatire...
Designerii se confrunta destul de des cu o intrebare din partea clientilor: "Am incercat sa mut mobila din camera de zi in toate modurile posibile, dar niciodata nu vad vreo imbunatatire. Nu esti nicicum mai confortabil. Ce pot sa fac?"

Poate ca si tu te-ai intrebat de multe ori acelasi lucru. Sa asezi mobila astfel incat sa fie si loc in camera, si sa incante privirea, dar si sa poti sta comod pe canapea poate parea destul de complicat. Dar daca inveti sa-ti cunosti mai intai camera, mutatul mobilei poate deveni floare la ureche.
Bineinteles, asta atunci cand tu te ocupi doar cu indicatiile, iar altii sunt cei care muta de colo colo.

Iata si cativa pasi pe care ii poti urma pentru a aseza mobila in camera de zi:


Pasul 1
Trebuie pentru inceput sa privesti catre iesirile din camera. Daca sunt doua usi, esti indicat sa asezi canapeaua in asa fel incat trecerea de la o usa la alta sa se faca prin spatele si nu prin fata ei. Daca vorbim de o singura iesire, este bine sa ai acces direct catre canapea atat timp cat lasi destul loc de miscare in jurul ei.


Pasul 2
Asezarea pieselor masive de mobila este importanta. Daca asezi canapeaua la perete, lasa ceva spatiu intre ea si acesta. De ajuns incat sa te poti misca pe acolo sau sa ridici ceva ce a picat.

Pasul 3
Daca nu dispui de foarte mult spatiu si pe desupra camera ta de zi are si un perete lung, atunci asaza canapeaua cu spatele la perete. Asa se va circula mai usor prin camera.

Pasul 4
Echilibrul in camera va fi afectat atat de felul in care va fi asezata mobila cat si de marimea acesteia.
Daca toate piesele mari vor fi asezate pe o singura parte, atunci se va crea un dezechilibru pe orizontala. Daca majoritatea peiselor de mobilier au centru de greutate prea jos sau prea sus, atunci se va crea un dezechilibru pe verticala.

Pasul 5
Daca este posibil, rearanjeaza-ti canapeaua modulara. Desfa-o in mai multe parti, asa incat sa o poti aseza de-a lungul peretelui. Asa vei crea mai mult spatiu in camera.

Este indicat insa ca in camera de zi sa aveti cat mai putine piese de mobilier, chiar daca peretele mai ofera loc pentru inca unul, doua.
Cu cat camera va fi mai lipsita de mobila, cu atat accesul va fi mai lejer si ea va deveni un loc de relaxare si conversatie cat se poate de placut.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • jiji pe 4 Ian 2009, 21:04
    camera de "zi"

    ce cretinisme putetzi inventa! nu ai cum sa gandeshti sa proiectezi shi sa mobilezi o camera de zi tzinand cont de astfel de criterii! de ex: este o porcarie shi o aberatzie sa lashi spatziu intre perete shi canapea! constructorul ala itzi mananca bani pt spatziul ala pe care il folosesti ca sa iei obiecte cazute acolo. astora probabil le-a cazut creierul in spatziu ala! la spatiul de relaxare shi de stat tre sa se vada clar functiunea adica tre sa se compuna dintr-o masa shi mobilier de shedere CE INCONJOARA MASA PE 2-3 LATURI, nu potzi pune mobilierul de shedere impartzit pe module de-a lungul peretelui pt ca asha se ajunge la o sala de ashteptare nici decum la un living civilizat! shi pt confort maxim televizorul tre pus astfel incat totzi care stau pe canapea sau fotoliu sa se poata uita la el (de preferat pe peretele opus). Referitor la pasul 1: e de preferat ca atunci cand intri in living sa vezi oamenii la fatza, cand stau pe canapea sau altceva! sau cand intri pe o parte shi ieshi pe alta potzi foarte simplu (in cazul de la pasul 1) ca alora care stau pe canapea (cu spatele) sa le arzi cate o palma peste ceafa!

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod