Cum alegi decorațiunile de Crăciun – 5 sfaturi

Fie că iubești sărbătorile și te apuci de decorat și de ascultat colinde din noiembrie, fie că te afli în categoria Grinch, tot ai nevoie de idei pentru a îți alege decorațiunile care îți fac casa mai frumoasă și pregătită pentru ceea ce se numește cea mai frumoasă perioadă a anului.
Sărbătorile reprezintă un motiv de bucurie atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici, iar studiile au demonstrat că pregătirea, dar și momentul în sine, în care îți decorezi casa, pomul de Crăciun sau grădina îți oferă o stare de spirit bună și te relaxează.

Dar cum nu suntem cu toții creativi sau designeri de interior, unii dintre noi avem nevoie de un mic ghidaj pentru a ne alege decorațiunile perfecte. În rândurile următoare, exact despre asta vorbim.

Alege culorile și tema


Poate că alegerea decorațiunilor ți se pare un chin, cu toate că este o activitate plăcută, dar este firersc să nu știi de unde să începi. Dacă știi, însă, încă de la bun început ce culori și ce temă va urrma să abordezi, vei observa că totul devine mult mai simplu.

Spre exemplu, dacă îți place să sărbătorești într-un mod clasic și tradițional, vei alege decorațiuni pentru care culorile predominante sunt roșu și verde și ornamente cu Moș Crăciun, oameni de zăpadă sau reni. Dacă îți dorești ca tema pe care o vei aborda să fie una elegantă și glamuroasă, poți să alegi culoarea alb sau argintiu și, conform aceluiași criteriu, să selectezi și decorațiunile. Iar dacă te afli în categoria acelora care iubesc extravaganța, nu te împiedică nimeni să optezi pentru culori pastelate.

Stabilește ce camere vei decora


Un al doilea pas care te va ajuta să alegi decorațiunile este acela de a stabili dacă vei decora o singură cameră, cea în care se află bradul pentru Crăciun, sau întreaga casă, inclusiv exteriorul. În cazul în care te vei decide că este de ajuns pentru tine să decorezi doar camera în care vei poziționa pomul pentru Crăciun, vei avea nevoie doar de câteva aranjamente, în afara celor alese pentru brad, însă dacă hotărăști să ornezi și celelalte camere și chiar exteriorul casei, va fi necesar să ai în vedere și decorațiuni pentru grădină, dar și cele pe care le folosești pentru a împodobi exteriorul casei tale.

Decide cât și ce vrei să decorezi și pleacă la cumpărături cu temele făcute!

Concentrează-te pe decorațiunile principale


Se poate întâmpla ca, din entuziasmul de a cumpăra cât mai multe și cât mai diverse decorațiuni, să pierdem din vedere esențialul și să uităm să le prioritizăm pe cele de bază, trezindu-ne, apoi, în fața dificultății de a rămâne cu mai puțin buget pentru ce contează de fapt.

Pentru a evita o astfel de situație, te sfătuim să ai în vedere mai ales decorațiunile principale, cum ar fi: globurile, ghirlanda, instalația și figurinele și abia apoi pe cele opționale.

Acordă atenție și mesei


În afară de brad, masa pentru Crăciun este și ea un element central al sărbătorii, așa că te sfătuim să acorzi o atenție deosebită și decorării acesteia.

De la fața de masă și până la alegerea unor decorațiuni pe care să le așezi pe aceasta, toate contează. Prin urmare, alege-le în funcție de tema și de culorile deja stabilite și bucură-te de tihnă și de timpul petrecut alături de cei dragi!

Adaugă și o notă personală


Ce ar fi sărbătorile fără prezența unei note personale? Oricât de frumoase ar fi decorațiunile și stilul în care ai ales să îți amenajezi casa sau exteriorul acesteia, nu uita că decorul poate părea rece și banal, în lipsa unui element care să-i ofere căldură și personalitate.

Astfel, adaugă o notă personală, fie că este vorba despre un ornament pe care l-ai moștenit de la mama sau de la bunica ta, o poză de familie sau orice te face fericit și îmbogățește atmosfera de sărbătoare pe care o creezi în casă!

Spor la decorat!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod