Ciorbă de lobodă şi legume

În această perioadă natura ne răsfaţă cu verdeţuri sănătoase. Aşa că, măcar pentru o perioadă, ar trebui să încercăm să mai renunţăm la carne şi să consumăm mai multe salate sau alte preparate fără carne.   

Ingrediente:

Ardei gras rosu: 1 Orez: 2 linguri Ulei: 50 ml Loboda: 10 legaturi Telina: 2 felii Dovlecei: 1 Usturoi: o legatura Cartofi: 1-2 Ceapa verde: 2 legaturi Sare si piper: dupa gust Patrunjel si leustean: cateva fire

Mod de preparare:

Spalam loboda in mai multe ape, apoi o oparim in apa fierbinte 1 minut si lasam sa se raceasca. Tocam legumele marunt - ceapa verde, dovlecelul, cartoful, ardeiul, morcovul si telina si le calim putin in ulei. Apoi adaugam apa (2 l) si lasam sa fiarba. Cand a inceput apa sa fiarba, adaugam 2 linguri de orez si lasam la fiert pana se fac legumele. Spre sfarsit acrim ciorba cu zeama de la 2 lamai si mai lasam 10 minute. Condimentam dupa gust si adaugam verdeata tocata. Se poate servi si calda si rece, cu ceapa sau usturoi verde. Pofta buna!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod