Chipsuri sănătoase din banane

Chipsurile din banane şi mere sunt o alternativă sănătoasă la cele din cartofi. Poţi să le iei cu tine oriunde şi vei avea mereu la îndemână o gustare delicioasă şi sănătoasă.

Chipsurile din banane şi mere sunt o alternativă sănătoasă la cele din cartofi. Poţi să le iei cu tine oriunde şi vei avea mereu la îndemână o gustare delicioasă şi sănătoasă.

Am încercat din magazinele naturiste diverse mărci de chips din banane şi recunosc că la început nu am fost foarte atrasă de ideea de a mânca banane deshidratate. Îmi plac atât de mult bananele în stare proaspătă, încât am fost convinsă că nu are niciun rost să le consum deshidratate. Dar, m-am înşelat :)

După ce am testat chipsurile din banane pe care le-am găsit în comerţ am zis să le dau o şansă şi să încerc să le fac acasă cu ajutorul deshidratorului.

Rezultatul nu a fost cel pe care-l aşteptam: nu erau la fel chipsurile mele cu cele din comerţ. Deşi am căutat pe ambalaj să văd cum sunt preparate chipsurile nu am găsit nimic referitor la metoda folosită. Însă la ingrediente am văzut că se număra şi uleiul de palmier, prin urmare am dedus că sunt prăjite.

În schimb eu am ales să le deshidratez pentru a le păstra mare parte din nutrienţi.

Ingrediente necesare

- 4 -5 banane, feliate în rondele;
- 1-2 mere, tăiate felii subţiri;
- zeamă de lămâie;
- miere de albine naturală.


1.
Se amestecă zeama de lămâie cu puţină miere de albine şi se dau bananele/merele prin aces sirop.
2. Se pun rondelele pe tăvile deshidratorului şi se lasă la temperatura de 40 de grade mult şi bine. Eu le-am deshidratat în etape, dar în total cred că au fost vreo 12 ore. Nu ştiu cum ar ieşi dacă le-aş pune în cuptor, pe foc mic, dar am să încerc cât de curând. (Foto: Ioana Maroşan)

Poftă bună!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod