Ce trebuie sa stii despre mobila pentru camera copiilor

Camera copiilor sau locul lor de joaca reprezinta spatii asupra carora trebuie sa iti indrepti intreaga atentie. Aceasta deoarece mobilierul care "imbraca" astfel de incaperi trebuie sa respecte...

Camera copiilor sau locul lor de joaca reprezinta spatii asupra carora trebuie sa iti indrepti intreaga atentie. Aceasta deoarece mobilierul care "imbraca" astfel de incaperi trebuie sa respecte toate standardele de siguranta pentru sanatatea micutilor. Nu vrei sa risti producerea unor accidente nefericite si tocmai de aceea este recomandabil sa alegi elemente de mobilier care satisfac cerintele tale.

Exista pe piata variate modele - conventionale sau de-a dreptul neobisnuite - din care poti alege designul dorit pentru dormitorul celor mici, camera destinata jocurilor sau pentru intreaga familie.

De unde incepi cautarile?

Este intotdeauna mai bine sa ai in fata ochilor modelul care ti-a atras atentia intr-un catalog sau pe care ti l-ai imaginat dupa o scurta trecere in revista a ofertelor. Tocmai de aceea te sfatuim sa mergi impreuna cu cel mic la magazinele de specialitate din zona in care locuiesti, pentru a vedea daca acestea au in stoc mobila pe care ti-o doresti.

Daca nu ai timp sa mergi la cumparaturi sau nu locuiesti aproape de magazine ori depozite de mobila, exista si varianta cataloagelor online, care iti pun la dispozitie nenumarate optiuni si modele unice.

In cazul in care vrei sa te apuci de decorarea camerei copiilor, decide-te asupra schemei cromatice pe care vrei sa o aplici, precum si asupra temei pe care urmeaza sa o folosesti.

Il poti lasa pe cel mic sa isi exprime propriile optiuni - in definitiv, el este micutul beneficiar al camerei speciale. Faptul ca il implici in proiectele tale si ca il lasi sa aiba propriile pareri si alegeri il va ajuta sa se bucure si mai mult de "coltul" sau.

Alege materialele textile pentru elementele de mobilier din camera copiilor, respectiv cele care vor fi cel mai mult folosite si vor suferi din cauza uzurii, precum si lemnul din care vrei sa fie confectionate acestea. Functionalitatea si rezistenta trebuie sa reprezinte doi factori cheie atunci cand alegi stilul mobilierului.

A cumpara mobila de buna calitate reprezinta un pas important daca vrei sa "te tina" multi ani. Daca ai mai multi copii care folosesc acelasi mobilier, atunci devine cu atat mai mult crucial...

Ce alegi?

Copiii se vor simti in largul lor si vor avea senzatia ca sunt mai maturi decat ii arata varsta daca incaperea lor este aranjata la fel ca si camerelor parintilor. Astfel incat, balansoarele, scaunele pliante sau rabatabile, fotoliile-beanbag sau canapelele adecvate dimensiunii lor vor fi la mare cautare!

Atunci cand alegi scaunele pentru copii, fii atenta la felul in care sunt realizate si asigura-te ca sunt cat se poate de ferme si de...

"sanatos" construite. De asemenea, asigura-te ca nu pot cadea cu usurinta. Spatele sau partea superioara nu trebuie sa fie mai grele decat restul scaunului. Vei evita astfel rasturnarea obiectului si un eventual accident, in care micutul poate cadea pe spate si se poate lovi.

Un loc de sedere special amenajat pentru ei - si mai ales potrivit varstei si personalitatii lor - ii va face sa se simta bine atunci cand se joaca pe calculator, descopera un nou joc video sau se uita la filmul lor preferat.

Pentru completare, poti adauga o masuta si scaune speciale, pentru copii. Astfel, cei mici vor avea propriul spatiu unde vor manca, citi, colora sau unde isi pot pune in valoare talentele creative, realizand tablouri sau desene. De regula, mesele si scaunele sunt din lemn obisnuit sau pot veni in stiluri ceva mai... casual, cum ar fi mesele de picnic, cu scaune pictate in culori vii.

Rezistenta si siguranta

Nu cumpara elementele de mobilier destinate dormitorului copiilor fara sa te uiti la calitatea acestora.
Asigura-te ca sunt suficient de rezistente si de ferm construite pentru a face fata stilului de joaca al celor mici si topaiturilor obisnuite...

O mobila simpla, fara prea multe accesorii si ornamente, iti permite sa adaugi piese pe parcurs ce copilul creste. Spre exemplu, cat timp copiii sunt inca mici ai nevoie de o cutie atasata, pentru depozitarea jucariilor, iar mai tarziu, cand incep sa creasca, e nevoie sa adaugi un birou pentru computer si un scaun.

Daca nu ai reusit sa cumperi "din prima" toate elementele dorite, asigura-te ca, cel putin, le vei putea adauga mai tarziu, asa cum iti doresti si in functie de etapa din viata la care se afla copiii.

De asemenea, este important ca atunci cand alegi mobilierul pentru copii sa fii atenta la eventualele probleme de sanatate pe care acesta le poate ridica. Unele cutii pentru depozitarea jucariilor au sertare sau capace grele, pe care nu poti sa le mentii ridicate.

Verifica-le cu atentie, deoarece accidente periculoase, in urma carora unii copii au fost raniti, s-au mai intamplat.

Daca observi si alte potentiale pericole, evalueaza-le inainte de a cumpara produsele respective.

Foarte mare atentie la muchiile si colturile ascutite, la manerele sertarelor iesite in afara, care pot rani un micut neatent, cazut in graba jocului...

Aceste sfaturi si idei te pot ajuta sa cumperi elemente de mobilier sigure si cu un aspect placut, de care copilul tau se va bucura ani intregi!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod