Ce trebuie să pui într-un bagaj mic pentru o vacanţă mare

Ai aşteptat-o un an întreg, iar acum ai ocazia să te bucuri din plin de ea. Da, este vorba despre vacanţa de vară, cea mai placută perioadă a anului, când distracţia este cuvântul de ordine. Bagajul pe care îl pregăteşti pentru vacanţă te poate ajuta să ai parte de un sejur de vis sau, dimpotrivă, îţi poate strica începutul de concediu, dacă nu îl faci asa cum trebuie.

Sunt lucruri esenţiale pe care ar trebui să le pui în bagaj şi lucruri secundare, care pot lipsi fără nicio problemă. Îţi pregăteşti un bagaj mic pentru o vacanţă mare? Iată ce ar trebui să conţină acesta.

Bagaj mic: Haine pentru fiecare zi

Hainele sunt cea mai mare problemă atunci când îţi faci bagajul pentru vacanţă, întrucât eşti tentată să iei cât mai multe piese vestimentare cu tine, în detrimentul altor lucruri esenţiale. Însă dacă trebuie să îţi faci un bagaj mic şi hainele trebuie să fie mai puţine. Mai exact, pentru fiecare zi de vacanţă ia-ţi câte un tricou.

Vei avea nevoie şi de o fustă, o pereche de pantaloni scurţi şi o rochiţă. Cât despre costumele de baie, ia două cu tine, pentru a putea alterna purtarea lor.

Chiar dacă prognoza meteo anunţă vreme bună pentru destinaţia unde urmează să-ţi petreci vacanţa, indicat ar fi să pui în bagaj şi o pereche de pantaloni lungi şi o bluză, pentru dimineţile şi serile răcoroase. Pentru a economisi spaţiu în bagaj, rulează hainele în loc să le împătureşti.

Încălţăminte puţină, dar bună

Nu ai nevoie de un geamantan plin de pantofi şi săndaluţe în vacanţă, pentru că nu vei avea timp să porţi atât de multă încălţăminte.
O pereche de flip flopşi pentru plajă, o pereche de pantofi casual şi o pereche de pantofi sport sunt tot trebuie să pui într-un bagaj mic.

Lucuri esenţiale pentru plajă

Oricât de mic ar fi bagajul tău, trebuie să iei cu tine o loţiune pentru protecţie solară cu SPF mare. Un pareo este şi el esenţial pentru protejarea pielii şi nici nu ocupă mult spaţiu în bagaj. Nu-ţi uita ochelarii de soare şi palaria, lucruri esenţiale pentru plajă. În bagaj trebuie să faci loc şi pentru un prosop.

Lucruri pentru îngrijirea corpului

Cum bagajul tău este mic, toate lucrurile pentru îngrijirea corpului ar trebui să fie cât mai mici.
Gândeşte-te că nu ai nevoie de un recipient mare de şampon sau de un gel de duş XXL. Mai bine cauţi kit-uri pentru călătorii care conţin recipiente de mici dimensiuni cu şampon, gel de duş, pastă de dinţi şi perie pentru păr. Dacă tot am ajuns la acest capitol, îţi recomandăm să pui în bagaj şi medicamente de bază, pentru dureri de cap şi probleme digestive.

Ce să iei într-un bagaj mic: Produse de machiaj

Lasă-ţi tenul să respire măcar în vacanţa de vară. Dacă totuşi vrei să iei cu tine produse de machiaj, rezumă-te la lucruri esenţiale: trusă compactă cu farduri pentru ochi şi obraji, creion pentru contur, mascara şi fond de ten cu acoperire medie.
Renunţă la cremele şi poţiunile magice de zi cu zi şi pune în bagaj doar o cremă hidratantă. Pentru a aconomisi spaţiu, renunţă la trusa ta spaţioasă şi “ascunde” produsele de machiaj printre haine.

Alte lucruri esenţiale

- aparat foto
- încărcător pentru telefon
- carte de identitate şi paşaport (dacă se impune)
- asigurare medicală
- bani cash mărunţi pentru diferite taxe



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod