7 lucruri din casa ta care te fac nefericită

7 lucruri din casa ta care te fac nefericită

Atunci când intri într-o cameră, acordă atenție felului în care te face să te simți. Ceea ce vezi în jur îți oferă o stare pozitivă? Sau ai un sentiment apăsător?
Dacă te regăsești în această ultimă descriere, este posibil ca decorul sau unele dintre obiectele din locuința ta să fie responsabile pentru asta, pentru că îți dau o stare neplăcută, potrivit specialiștilor. Iată câteva obiecte din casa ta care te pot face nefericită:

Lucrurile copiilor

Nu este vorba de o jucărie, două, ci de dezordinea constantă provocată de haine, jucării, creioane, desene sau cărți ale copiilor. Aceste obiecte aruncate la întâmplare prin casă le provoacă părinților o stare de anxietate, potrivit psihologului citat de goodhousekeeping.com. Această dezordine le dă părinților senzația că au pierdut controlul asupra vieții lor, un sentiment pe care îl pot avea toți părinții. O soluție eficientă este realizarea spațiilor pentru depozitarea jucăriilor, așa cum sunt lăzile, cuferele, rafturile etc.

Cadourile care nu îți plac

Cu toții avem tot felul de lucruri prin casă primite de la cei dragi, de la prieteni, colegi sau rude. Se întâmplă ca unele dintre aceste lucruri să nu ne placă, dar le păstrăm pentru că ne simțim vinovați dacă renunțăm la ele.
Dar în loc să-ți amintească de persoana care ți-a oferit acel obiect, de fiecare dată când îl privești poți simți o stare de nemulțumire. Ar trebui să-ți faci curajul de a renunța la astfel de obiecte, fără remușcări.

Cărțile care nu îți mai plac

Specialiștii sunt de părere că până și cei mai mari pasionați de citit ar trebui să renunțe la cărțile lor uneori. Rafturile întregi de cărți îți pot crea o stare apăsătoare atunci când le privești pentru că îți amintesc cât este de dificil să le cureți și cât de mult spațiu îți ocupă. Și cum fiecare carte citită reprezintă o etapă a vieții tale, cu bune și rele, atunci când le vezi în fiecare zi este ca și cum te-ai agăța de trecut. Donează cărțile care îți inspiră emoții negative.

Obiecte nefolosite pentru hobby-urile tale

Poate că ai avut o fază în care ți-ai dorit să pictezi sau să croșetezi, dar cu timpul ți-ai pierdut interesul pentru acea activitate. Dacă păstrezi lucrurile nefolosite pentru hobby-urile la care ai renunțat, îți încarci locuința inutil și îți creezi o stare de spirit neplăcută.
Acestea îți inspiră un sentiment de vinovăție și anxietate. Te simți dezamăgită de tine că nu ți-ai făcut timp pentru pasiunile tale și creezi un cerc vicios din care nu poți ieși decât dacă renunți la aceste lucruri.

Draperiile mari și groase

Cu cât obiectele de mobilier și draperiile dintr-o cameră sunt mai mari și mai voluminoase, cu atât atmosfera din camera respectivă va fi mai apăsătoare. Draperiile masive, în culori închise, întunecă încăperea și te fac să te simți posomorâtă. Pe de altă parte, materialele textile greu de întreținut devin un magnet pentru praf și se transformă într-un reminder constant că trebuie curățate, ceea ce îți provoacă un stres inutil.

Obiectele defecte

De fiecare dată când deschizi dulapul, vezi acel obiect pe care ți-ai tot spus că îl vei duce la reparat, dar tot n-ai ajuns? Orice lucru defect din locuința ta te poate încărca cu energie negativă. Te simți vinovată dacă s-a stricat din vina ta și te enervezi de fiecare dată că nu reușești să-l duci la reparat.
Pe de altă parte, îți aglomerează inutil locuința și îți irosesc spațiile pentru depozitare. Renunță la lucrurile stricate și înlocuiește-le cu altele noi, care îți vor da o stare de bine.

Documente și facturi

Teancul de hârtii de pe birou sau de pe masa din living îți amintește de obicei numai de lucruri nedorite. Acolo sunt facturile pe care le ai de plătit și notificări și documente care te obligă să îndeplinești unele sarcini. Iar când le vezi, îți amintești constant că ai datorii sau că nu îți ajung banii, că trebuie să ajungi la diferite instituții sau să rezolvi diverse probleme stresante. Bineînțeles că nu îți vor da o stare prea plăcută. În loc să le ții la vedere, pune-ți remindere pe telefon.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod