4 sfaturi utile ca să nu ai probleme cu copilul la şcoală

Dacă prichindelul tău se numără printre copiii care au păşit într-un nou an de studiu, este firesc să te gândeşti la măsurile potrivite pentru a-l proteja de neplăceri

Un an şcolar tocmai si-a deschis portile si a atras după sine grijile si preocupările specifice. Dacă prichindelul tău se numără printre copiii care au păşit într-un nou an de studiu, este firesc să te gândeşti la măsurile potrivite pentru a-l proteja de neplăceri şi tot soiul de probleme pe care le poate implica mersul la şcoală. Cum eviţi, aşadar, problemele? Iata patru sfaturi utile!

1. Învaţă-l să fie responsabil


Mai ales dacă acesta este primul an în care copilul păşeste în curtea şcolii, este important să îl înveţi să fie ascultător şi responsabil, să îşi asculte învăţătoarea, să aibă grijă de lucrurile lui, să fie ordonat şi să te aştepte întotdeauna cuminte în clasă sau în curte (niciodată în afara ei) atunci când vii să îl iei.

Toate aceste lecţii preţioase şi multe altele te vor ajuta să diminuezi grijile legate de siguranţa lui în timpul orelor de curs şi te vor asigura că micuţul tău nu intră în bucluc pe motive de disciplină.

2. Invaţă-l să iubească lectura

Nu este niciodată prea târziu să îţi înveţi copilul să iubească lectura şi cărţile, oricare ar fi ele. Indiferent care este vârsta copilului tău, poţi oricând să îl familiarizezi cu acele cărţi care ţi-au marcat ţie copilăria, respectiv adolescenţa, chit că, în cazul lui, ar putea fi vorba despre cărţi în format electronic.

Pune-i la dispoziţie o varietate cât mai mare de cărţi, invită-l şi pe el să îşi aleagă ce i-ar plăcea să citească şi nu uita să nu faci din lectură o corvoadă.
Dacă te va vedea pe tine frunzărind fericită o carte, măcar din când în când, va fi cel puţin curios să descopere ce anume te fascinează la universul lecturii. Iar de aici până la pasiunea pentru citit - inclusiv cărţile din bibliografia obligatorie de la şcoală - nu mai este decât un pas.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod