4 sfaturi utile ca să nu ai probleme cu copilul la şcoală


3. Ajută-l să socializeze

Copilul tău are nevoie să îşi facă prieteni, să îşi creeze un mediu social în care să se simta acceptat. De aceea încurajează-l să fie prietenos şi, mai ales, darnic, fără a se lăsa exploatat. O comunicare deschisă, fără reproşuri şi acuze, îl va determina pe cel mic să îţi povestească şi întâmplările bune, şi pe cele rele din fiecare zi de şcoală, astfel încât tu să fii la curent cu orice eventuale probleme înainte ca acestea să capete proporţii prea mari.

În aceeaşi idee, nu uita să îl implici într-o varietate de activităţi extraşcolare de grup, de la cele sportive la cele de relaxare, iar dacă este cazul, permite-i copilului să meargă în cât mai multe excursii cu clasa, să se implice în clubul de teatru ori de pictură al şcolii etc.

Toate acestea nu numai că îl vor ajuta să îşi dezvolte talentele ascunse, dar îi vor permite să îşi facă prieteni şi să înveţe să socializeze în cele mai diverse circumstanţe.

4. Descoperă care este stilul său de învăţare

Nu este nevoie să îl supraveghezi îndeaproape ori de câte ori îşi face temele - sau, mai rău, să îi faci tu temele. Ajută-l să fie independent şi să se descurce singur, tu fiindu-i doar sprijin şi ajutor doar în momentele în care chiar nu se poate descurca pe cont propriu.
Şi, pentru a-l ajuta să facă performanţă fără a-l stresa, ţi-ar putea folosi să afli care îi este stilul de învăţare: poate prinde informaţia din zbor atunci când îşi aude învăţătoarea sau profesorii vorbind sau poate are o memorie vizuală de invidiat. Dacă îi asiguri metodele de studiu adecvate înclinaţiilor sale, rezultatele bune nu vor întârzia să apară.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod