10 trucuri folosite de bucătarii profesioniști. Îți fac viața mai ușoară

Odată ce ai învățat să faci un lucru într-un anumit fel, vei folosi aceeași metodă întotdeauna. Dar cum ar fi să descoperi că există variante mult mai simple, care te ajută să obții rezultate chiar mai bune?
Câteva astfel de trucuri, inspirate de chefi, sunt foarte utile în bucătărie pentru că îți vor simplifica mult munca. Iată câteva tehnici pe care să le încerci:

Cum să remediezi o supă prea sărată

Există mai multe metode de a "drege" o supă sau o ciorbă prea sărată. Una dintre ele este să pui într-o lingură un cub de zahăr și să-l scufunzi puțin în supă și să-l lași până când zahărul începe să se topească. Repetă procedura cu un alt cub de zahăr. În acest fel excesul de sare va fi absorbit de cubul de zahă, iar gustul dulce îl va atenua pe cel sărat.

Cum să faci carnea de vită mai fragedă

Dacă vrei să prepari o friptură delicioasă de vită, marinează carnea în maioneză înainte de a o găti. În acest fel carnea va deveni mai fragedă.

Cum să păstrezi aroma unui preparat

Încălzește farfuriile înainte de a servi un fel de mâncare fierbinte sau răcește-le înainte de a servi un fel de mâncare rece. Acest truc simplu te va ajuta să menții aroma și prospețimea unui preparat.

Laptele și piureul de cartofi

Nu este indicat să adaugi lapte rece atunci când faci piure de cartofi pentru că piureul ar putea căpăta o culoare neplăcută, cu tentă gri. În schimb, adaugă lapte fierbinte.

Cuburi de gheață aromate

Adaugă în forma pentru gheță bucățele mici de lămâie, portocală, mentă sau fructe de pădure pentru a obține cuburi de gheață cu un aspect interesant și cu o aromă deosebită. Sunt ideale pentru limonade și cocktailuri.

Păstrează mai mult legumele

Pentru ca legumele tale să se mențină proaspete cât mai mult timp, înfășoară-le în folie de aluminiu și păstrează-le în frigider. De asemenea, legumele rezistă mai bine dacă în lada pentru depozitare din frigider așezi un prosop de hârtie.

Încălzește corect pizza

În loc să pui feliile de pizza reci în cuptorul cu microunde pentru a le încălzi, încălzește feliile în tigaie. Blatul va redeveni crocant, iar mozzarella se va înmuia.

Cum să păstrezi avocado

Dacă ai folosit numai o jumătate de avocado și vrei să o păstrezi pe cealaltă, stropește-o cu puțin oțet de mere și așaz-o într-o caserolă în care ai pus câteva felii de ceapă.

Cum să-ți faci cuțitul mai sigur

Pentru a preveni alunecarea cuțitului din mână, înfășoară pe mâner, din loc în loc, câteva elastice de cauciuc.

Scapă de mirosul persistent de pe vase

Dacă farfuriile sau castroanele tale au păstrat miros de ceapă sau pește, spală-le cu un amestec de apă și oțet. Mirosul va dispărea instant.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod