10 moduri atipice de a face față căldurii din casă

Vara poate fi o adevărată provocare pentru cei care nu au aer condiționat. Din fericire, există și alte moduri de a face față căldurii din casă!
  • 10 moduri atipice de a face față căldurii din casă


Folosește perdele "reci"


Modul în care percepem temperatura este important. În zonele cu o climă caldă, este mai bine să folosești culori deschise și reci care creează o iluzie de răcoare în casă.

Așadar, poți schimba perdelele cu unele în culori deschise și reci în acest scop.

Folosește apă pentru a răcori locul


Vara, apa este cel mai bun prieten al tău. Pentru a evita supraîncălzirea, pune un recipient cu apă și gheață în fața unui ventilator. Apa rece care se evaporă se va răspândi în întreaga cameră.


Dacă nu ai ventilator, poți pune recipientul cu apă pe pervaz și aerul cald de pe stradă se va răci.

Îngheață-ți perna


Vara, ne este greu să dormim bine. Pentru a face somnul mai confortabil, pune fața de pernă într-o pungă și lăs-o să se răcească în congelator.

Evită să faci sport


Când este foarte cald, corpul nostru vrea să se odihnească și să nu facă nimic. Nu-ți face griji de asta, deoarece corpul lucrează foarte mult vara.

Studiile arată că atunci când este foarte cald, consumăm multă energie pentru a ne răci și a ne menține temperatura. Deci, este mai bine să întrerupi toată activitatea fizică până când devine din nou confortabil.

Nu consuma suc și înghețată


Puțini oameni știu că înghețata nu ne răcorește, ci chiar ne încălzește. Efectul său de răcire este de foarte scurtă durată și este compensat de faptul că organismul produce căldură atunci când digeră alimente bogate în calorii.

Același lucru este valabil și pentru suc: ne deshidratează.

Pune o sticlă înghețată în pat


Ar putea fi mai ușor să adormi dacă pui o sticlă de apă rece în pat înainte de a merge la culcare.

Aceeași idee te poate ajuta și atunci când ești treaz: pune o pungă de orez înghețat pe ceafă și te va face să te simți mult mai bine într-o zi caniculară.

Scapă de textile


În zilele caniculare, este mai bine să scapi de țesăturile groase, pernele decorative, covoarele și cuverturile.

De asemenea, se crede că țesăturile întunecate atrag căldura și este mai bine să cumperi lenjerie de pat este făcută din materiale deschide, ușoare și organice.

Optează pentru perdele groase


Chiar dacă este mai bine să înlocuiești textilele cu țesături mai ușoare, acest lucru nu este valabil pentru perdele. Acestea ar trebui să fie cât mai groase posibil.


Într-o zi fierbinte, este mai bine să ții ferestrele închise, fără a uita, însă, de circulația aerului.

Umidifică aerul


Poți cumpăra un umidificator de aer sau, pur și simplu, să utilizezi o sticlă cu pulverizator.

De asemenea, poți spăla podeaua, dar nu o face prea des, deoarece va avea efect invers.

Cumpără plante de casă


Plantele de casă ajută la scăderea temperaturii din interior și purifică aerul. Ficus Benjamina, Aglaonema și palmierii sunt cele mai bune alegeri în acest scop.



Sursă: brightside
Foto: depositphotos

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod