Fii draguta la birou!

A venit vara, iar tu nu mai stii cu ce sa te imbraci la birou, astfel incat sa fii draguta. Pare ca ai incercat toate variantele si tot nu esti multumita. Unde mai pui ca, daca tragi cu coada ochiului la colegele la birou, parca te roade un pic invidia. Cum or face de sunt asa de bine machiate, asortate si tot timpul la moda imbracate?

A venit vara, iar tu nu mai stii cu ce sa te imbraci la birou, astfel incat sa fii draguta. Pare ca ai incercat toate variantele si tot nu esti multumita. Unde mai pui ca, daca tragi cu coada ochiului la colegele la birou, parca te roade un pic invidia. Cum or face de sunt asa de bine machiate, asortate si tot timpul la moda imbracate?


Specialistii in resurse umane atrag atentia ca a imita o colega bine imbracata fara a pune accentele proprii este de rau augur. “In felul acesta, risti sa-ti pui eticheta de <nu stiu sa ma descurc singura, ma iau dupa altii>. Asadar, asa nu!”, spune Oana Mosoiu, consultant resurse umane la firma Ascent Group, din Bucuresti.


Alege echilibrul si calitatea


Cel mai bine ar fi sa studiezi un pic tendintele modei, dupa care sa alegi ceva care “te prinde” si care este adecvat cu postul pe care-l ocupi. “Hainele trebuie sa fie potrivite pentru tine – cu ceea ce faci, cu pozitia in cadrul organizatiei, cu ceea ce esti, ca persoana, stil, mod de viata”, spune Oana Mosoiu.

Si inca ceva, foarte important: imbracamintea potrivita tie nu este neaparat cea mai scumpa sau foarte greu de gasit. “Evident, nu da bine nici sa porti ceea ce se gaseste <pe toate drumurile>, insa echilibrul este necesar in stilul abordat. Piesele clasice te salveaza din multe situatii”, adauga Oana Mosoiu.

Chiar daca nu ai bani pentru cumpararea mai multor haine, este mai bine sa ai cateva, dar sa fie de calitate.

Fara culori prea aprinse

 
Mihaela Stroe, specialist in limbaj nonverbal, spune ca trebuie evitate culorile foarte aprinse, tipatoare, si mai ales combinatiile nereusite. Si materialul conteaza foarte mult. Alege ceva natural, din bumbac, in, matase sau combinative. De evitat sunt poliesterul si lycra.

“Umerii trebuie sa fie acoperiti cu bluze sau camasi cu maneca putin lasata sau trei sferturi, fie de un top cu taior”, recomanda Oana Mosoiu. Ea mai spune ca trebuie evitata imbracamintea tip "Estul Europei", cu bluze largi, inflorate, ieftine si de prost gust.


Si la incaltaminte trebuie sa fii atenta. “Poti purta sandale doar daca te-ai epilat recent si ai pedichiura impecabila. Si nu purta dres daca sandalele sunt cu calcaiul gol”, mai spune Oana Mosoiu.

Nici cu accesoriile nu trebuie sa exagerezi. Ele trebuie sa fie de calitate si de bun gust. Iar in privinta "echipamentelor de seara”, tine in poseta tot timpul una-doua piese cu care sa inlocuiesti elementele "de zi".

Machiajul, cat mai natural

 
Daca alegi sa te machiezi, trebuie sa o faci corect si sa folosesti culori cat mai naturale. “Ochii si buzele sunt indicatori de gen. Accentuarea lor la maximum indica dorinta de a fi curtata.

Daca accentuezi ochii, atunci pune mai putin ruj pe buze. Daca pui in valoare buzele, machiajul ochilor e bine sa fie mai discret”, sugereaza Oana Mosoiu.

Pentru zilele obositoare, nu trebuie sa-ti lipseasca din geanta fondul de ten, anticearcanul/ batonul corector, un ruj mai viu si un fixativ de par. In cateva minute, vei fi ca noua!
Daca la toate astea adaugi si un zambet din tot sufletul, atunci cu siguranta vei fi draguta la birou si vei deveni vizibila pentru intreaga echipa.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod