Cum invingem stresul?

Economia e in groapa si asta ne streseaza, dar specialistii spun ca exista o gramada de lucruri care ne pot ajuta sa ramanem intr-o forma psihica buna. Nu stiu de unde o fi aparut stereotipul cu femeile isterice, dar cert e ca despre reprezentantele sexului frumos se spune ca sunt mai vulnerabile la stres decat barbatii.
Economia e in groapa si asta ne streseaza, dar specialistii spun ca exista o gramada de lucruri care ne pot ajuta sa ramanem intr-o forma psihica buna.

Nu stiu de unde o fi aparut stereotipul cu femeile isterice, dar cert e ca despre reprezentantele sexului frumos se spune ca sunt mai vulnerabile la stres decat barbatii.

Iar studiile din aceasta perioada de criza par sa confirme faptul ca femeile au mult de tras in timpuri economice grele. Intr-un recent studiu, vreo 55% dintre cele intervievate au raspuns ca sanatatea lor mintala este afectata de criza.

Therese J.
Borchard recomanda, pe site-ul de psihologie PsychCentral.com, un set de sfaturi furnizate de HealthyMinds.org pentru a trece cu bine peste perioadele dificile.

Iata-le:


1.Echilibrati-va nevoile. Sanatatea mintala este esentiala pentru sanatatea intregului organism. Iar stresul afecteaza nu numai modul in care ne simtim, ci insasi functionarea corpului.

Specialistii recomanda sa nu neglijati sa faceti activitate fizica, sa mancati sanatos (poate e momentul unei diete de detoxifiere). Somnul e, de asemenea, foarte important.
Culcati-va, daca se poate, inainte de miezul noptii, ca sa prindeti orele de somn cele mai odihnitoare.

N-ar fi rau sa incercati niste stress management - o serie de tehnici care ajuta la reducerea, prevenirea si tratarea simptomelor stresului. Pentru aceasta, e bine sa consultati un specialist, iar eva.ro va publica, in curand, un mic ghid de stress management.

Ideea e ca, daca reusiti sa va ingrijiti de toate aceste nevoi ale organismului, va veti ajuta sa aveti in continuare o minte sanatoasa intr-un corp sanatos, in ciuda greutatilor prin care e posibil sa treceti.
Iar sanatatea este foarte importanta daca vreti sa puteti avea grija de voi si de familiile voastre.

2. Inconjurati-va de oameni care va pot oferi sprijin. In lumea urbana moderna suntem din ce in ce mai tentati sa neglijam relatiile cu familia si prietenii.

Avem timp putin, lucruri multe de facut, treburi de rezolvat si asa mai departe. Dar asa-numita retea de sprijin sau de suport, formata din membrii apropiati ai familiei si din prieteni, ne poate ajuta sa facem fata cu bine situatiilor stresante.

Asa ca faceti-va timp pentru intalniri si discutii cu cei in care aveti incredere si care stiti ca va doresc binele.
Incurajarile si sfaturile pe care le veti primi din partea lor, ori fie si numai faptul ca puteti sa discutati cu cineva dispus sa va asculte cu intelegere si prietenie, va vor ajuta sa ganditi pozitiv.

3. Concentrati-va asupra lucrurilor pozitive, luminoase. Evitati activitatile care va pot starni, intretine sau adanci starea de stres.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Style pe 18 Iun 2009, 22:38
    f tare

    faceti aja k e f bine spus

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod