Cum iti regasesti motivatia la serviciu?

De asemenea, documenteaza-te cat mai mult - pune-te la curent cu cele mai recente noutati in domeniu, citeste materiale referitoare la personalitatile din bransa. Exemplele de acest gen sunt de natura sa trezeasca ambitii nebanuite. Desigur, nu te poti astepta ca rezolvarea problemei sa apara peste noapte; in definitiv, nici Roma nu a fost construita intr-o singura zi. Intre timp, poti pune in practica niste idei simple, care este posibil sa iti fie de folos in acest demers.

Spre exemplu, sa presupunem ca esti implicata intr-un proiect care pare ca nu se mai termina si care ar putea fi asemanat cu balaurul din poveste: ii tai un cap si ii cresc doua in loc.
Un asemenea context este propice pentru dezvoltarea angoaselor si aparitia nemultumirilor, ce pot duce, in timp, la disparitia motivatiei. Nu lasa acest lucru sa se intample; incearca sa "fragmentezi" proiectul respectiv, in sensul de a-ti fixa niste obiective mai mici, pe care le poti indeplini in mai putin timp. Concretizarea muncii este intotdeauna de natura sa mobilizeze si sa imbunatateasca starea de spirit.

"Cand am de finalizat un proiect care se complica din ce in ce mai mult, reusesc sa ma mobilizez imaginandu-mi (cu groaza) cum m-as uita eu la manageri si as spune ca nu am putut sa termina brosura pentru un eveniment, de exemplu.
Numai simplul gand ma ingrozeste. Nu mai am nevoie de niciun alt imbold..."
, spune Andreea Dumitrache.

Pe de alta parte, site-ul zeitzuleben.de iti recomanda sa practici sistemul recompenselor. Din anumite puncte de vedere, vom fi intotdeauna copii... Metoda aceasta ar putea da rezultate numai daca esti cinstita cu tine insati. N-ar fi rau sa iti notezi intr-un jurnal: daca finalizezi o lucrare pana la o anumita data, iti vei darui ceva.

O alta idee ar fi sa te inscrii la un training sau, daca se iveste oportunitatea unui schimb de experienta, sa te aventurezi.
Fa orice depinde de tine pentru a progresa si a-ti largi orizontul. Paradoxul este ca, de multe ori, disparitia motivatiei este o consecinta directa a faptului ca ne-am blazat; nu ne mai intereseaza sa progresam si ne multumim cu pozitia "calduta" pe care o avem. In aceste conditii, nu este nici o surpriza faptul ca nu ne simtim "animate" de nimic.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod