Ce "strategie" adopti in perioada de criza economica?

Andreea Dumitrache, PR specialist Petrom, considera ca niciuna dintre alegeri nu este, garantat, cea corecta. Totul depinde de profilul activitatii tale, dimensiunea companiei si simtul de orientare pe care il ai. "Daca bagi capul la cutie, esti in siguranta, nu risti nimic si te mentii pe linia de plutire. Dar numai cine nu e constient de criza globala poate considera ca a se mentine pe linia de plutire in asemenea conditii echivaleaza cu 'play it safe'. In momentul acesta, e o provocare sa rezisti si, in vederea acestui fapt, trebuie sa faci tot ceea ce depinde de tine.
Toata lumea da din coate sa se mentina."
, subliniaza Andreea Dumitrache.

Bineinteles, acest lucru nu inseamna ca esti obligata sa iei decizii radicale. Dar nici a-ti continua activitatea in mod pasiv, ca si cum absolut nimic nu s-ar fi intamplat, nu este o varianta recomandabila. Cum spuneam, pana la urma este o chestiune din categoria "vazand si facand", cu precizarea ca, mai mult decat oricand, ar trebui sa fii atenta la oportunitatile care pot aparea de unde nici nu te gandesti.

La polul opus, avem posibilitatea de a privi acest moment dificil drept o ocazie de a ne afirma.
"Razboaiele si marile crize i-au imbogatit intotdeauna pe unii. N-au fost multi, dar au fost. Chiar daca este criza, lumea nu se opreste pe loc. Asa incat, daca mirosi o oportunitate de afaceri si gasesti portita prin care iti poti pune in practica ideile fara a te dezechilibra din punct de vedere al bugetului, incearca-ti norocul.", te sfatuieste Andreea Dumitrache.

Sa pornim de la premisa ca, de pilda, compania la care lucrezi nu isi mai poate permite un consultant care fusese foarte bine platit pentru serviciile sale si se va renunta la serviciile acestuia; daca intrunesti cerintele specifice, este un moment bun sa obtii un post bun, pentru care, in conditii normale, poate ca nici nu ai fi fost luata in calcul.


Prin urmare, fii cu ochii in patru si gandeste-te ca, avand un plus de sansa, nu numai ca vei iesi cu bine din aceasta perioada nebuloasa, dar exista posibilitatea sa iti atingi niste visuri foarte indraznete.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod