Corina Stanciu - un avocat cu multa intelegere

Corina Stanciu - Hancov este de profesie avocat, dar isi ajuta sotul cu dibacie si in conducerea propriei lor afaceri, agentia de turism BalkanAir Travel...
Corina Stanciu - Hancov este de profesie avocat, dar isi ajuta sotul cudibacie si in conducerea propriei lor afaceri, agentia de turism BalkanAir Travel. Desi tanara, Corina are o multime de preocupari si a avutcurajul de a se casatori cu un barbat de nationalitate bulgara, careavea un copil dintr-o prima casnicie, de care s-a atasat foarte tare,si de a mai face unul, o fetita.

Cu toate acestea, profesia a fost si ea o prioritate, iar planurilede viitor inseamna pentru Corina si publicarea unor carti: un ghid deafaceri bilingv si o carte de bucate. Pe langa toate astea, intervievatanoastra de astazi este o doamna calda, cu multa rabdare si intelegerepentru cei din jur.

De cand profesati in domeniul juridic?
De aproape zece ani profesez in domeniul juridic, in ultimii cincirealizandu-mi o specializare comerciala si financiar-fiscala, imbinandpractica cu activitatea editoriala de profil.

Cum se impaca domeniul juridic cu turismul si care va atrage mai mult?
Activitatea de turism a agentiei Balkan Air Travel este, in fapt, ocontinuare a relatiei cu oamenii pe care o am gratie profesiei mele si, demulte ori, e gura de aer din varf de munte pe care o recomand si colegilormei. De luni pana vineri lucrez in birou, iar sambata si duminica -pe destinatiile noastre, ca o sarbatoare, asa ca toate concentratiilesaptamanii se improspateaza si racoresc pentru urmatoarea saptamana.

Cum faceti fata si treburilor familiei si carierei?
Lucrez impreuna cu sotul meu, acasa si la birou, de patru ani,straduindu-ne ca, in fiecare zi sa inaintam, sa ne apropiem finalizandvreun plan, vreun gand, vreo nazuinta.

Ce credeti ca este mai important in viata? Sa reusesti in cariera sausa ai o familie fericita (sau amandoua)? De ce?
Importante pentru noi sunt deopotriva, familia si cariera, caci, la cebun sa aduni comori in minte, in suflet si sipet daca nu ai oamenii taicu care sa te bucuri de ele?
Comorile noastre de suflet sunt Peter, de 13 ani si Ana-Maria, de 6luni si un pic si bunicuta mea, care ne ajuta sa ii crestem mai frumos,cu basme si cantece stravechi, cu eroi si povete, cu blandete.

Cum reusiti sa aveti grija de ei si sa va ocupati si de treburileprofesionale? Credeti ca aparitia copiilor va impiedica in afirmareaprofesionala?
Venirea lor pe lume ma stimuleaza sa muncesc si sa-mi rafinez eforturile,pentru a avea mereu ce le darui, pentru a putea raspunde intotdeauna la"de ce"-urile lor.
Dupa terminarea liceului, bunicuta mea a venit cu minela Bucuresti, pentru examenul de facultate. Dupa facultate, intrebareaei vesnica era: Ca poti sa faci mai mult de-atat? Si mai mult? Si maimult? Fa! Trebuie sa faci asta, pentru cei ce vor veni dupa tine! Cuacest indemn m-am format.

De unde ati mostenit inclinatia si talentul in treburile gospodariei(mai ales in gatit)?
Imi place sa gatesc retete pastorelice, iar mostenirea vine prin bunicamea, de la stramosii nostri, caci sunt moldoveanca; pe de alta parte,bucataria bulgareasca vine sa echilibreze apetisantele sarmalute incuib de cinci, alivencile cu smantana ori poalele in brau gurese, curacoritoare arome ori gusturi. Am multe retete, pe care le pregatescintr-o carte de bucate care momentan este la dospit.

Care este specificul agentiei Balkan Air Travel si cum va merge afacerea?
Agentia noastra face ce stim fiecare din noi mai bine: sotul meu -ofertele tarii sale, Bulgaria, cu munte si mare, iar eu - sa vand aceastadestinatie, veche, si totusi noua, caci este atat de aproape: odata cadistanta, fiind pana in 300 de km., o data ca simtire, caci noi, romanii,ne simtim ca acasa in Bulgaria, unde e aer, soare, mare, verdeata.

Ati lucrat vreodata la stat?
Nu am lucrat la stat, insa prima mea slujba, dupa terminarea facultatii,ca pregatire pentru avocatura de mai tarziu, a fost de consilier juridicla o intreprindere de constructii mare, al carei director general ainstituit in societate cam aceleasi reguli ca acelea comuniste.
Dar m-ainvatat o multime de canoane, care mi-au fost de mare folos.

Cum este sa fii mama? V-a fost greu sa va acomodati cu baietelul dinprima casatorie a sotului? Cum se inteleg cei doi frati?
La aceasta intrebare va raspund cu un simtamant: a fi mama este ca sicum te-ai afla sub un curcubeu, si aerul miroase a tei. Pana nu te afliaici, nu stii adevarata masura a bucuriei, caci nu te poti copilaricu mintea de acum, nu ai cum sa primesti pe deplin semnificatia uneinote la scoala, a unei urecheli dupa sedinta cu parintii, a primilordoi dintisori. Baietelul nostru e deja mare, si, dupa patru ani detraining, m-a invatat care e combinatia reusita, procentuala, intremama si prietena, intre tovaras de joaca si instructor in treburicasnice, confidenta si "urechitoare", asa ca atunci cand a venit Duducadeprinderile erau deja insusite. Si am pornit a le aplica cu joc sivoie buna, cu totii laolalta. Peter se joaca cu Duduca, ii canta si seconverseaza in limba bulgara.

Cum s-au schimbat rolurile in familie de cand a mai aparut un membru?
Rolurile sunt aceleasi ca mai inainte, cu singura modificare - alimentatiaDuducai. Intrucat o alimentez natural, pana acum cand am inceputdiversificarea, m-am ocupat exclusiv de asta, de oriunde m-am aflat.

Care este secretul reusitei dumneavoastra profesionale? Ce sfaturi saupasi ati urmat pentru a ajunge sa reusiti?
Nu este un secret, ci pur si simplu un permanent respect pentru client,care vine din inversarea rolurilor.
Nu stau doar pe scaunul meu, ci,inainte de a-l primi la birou, ma asez acolo, ca sa vad cum mi-arplacea sa fiu tratata, ce sa mi se ofere, de ce fel de siguranta amnevoie. Profesia ma face ca intotdeuana sa-i ofer ca bonus, un sfat,o parere, un punct de vedere, o atentionare. Am stabilit in timp orelatie speciala cu clientii mei, lucrand pentru ei de la inceputurilesocietatii ori de la preluarea activitatilor juridice din societatea lor,dezvoltand o legatura in genul celei cu medicul de familie. Am extinsaceasta si la clientii agentiei, cu respectarea zilelor lor de nastere,cu recomandari pentru diverse situatii.

Care sunt cele mai mari succese profesionale? Dar insuccese?
Cele mai mari succese nu le pot socoti cele mai mari. Fiecare victorieintr-un dosar, fiecare negociere reusita, fiecare client multumit e unsucces, pentru ca a lucra cu oamenii inseamna a-l socoti pe fiecare,cu nevoile si cerintele sale, cel mai important. Pe de alta parte,insucces am socotit fiecare actiune cu urmari grave a clientului meu,considerand ca, preventiv, as fi putut face mai mult pentru el.

Ce intentii de viitor aveti in ce priveste cariera?
Cum viitorul incepe azi, particip la diverse grupuri de lucru pentrua pregati propuneri legislative care sa stabilizeze mediul de afaceripentru intreprinzatorii mici si mijlocii pe care ii reprezint, caorganizatie. Din punct de vedere editorial, pregatesc o lucrare bilingva,adresata investitorilor straini in Romania.

Veti interveni in alegerea profesiei copiilor?
In ceea ce priveste alegerea profesiei copiilor, am sa le arat tot cese poate face cu spiritul si/sau cu doua maini.
Eu mi-am dorit toatacopilaria sa devin otelar pentru focul de artificii din cuptoare, oricalator, pentru toate pozele din atlase. Crescand, mi-au placut olaritul,tesutul, cantatul, cusutul, suflatul sticlei, iar Dumnezeu mi-a daruitdin toate cate putin.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Antile Ana-Gabriela pe 14 Ian 2013, 17:25
    Un salut calduros fostei mele colege.

    Buna Corina!Ma bucur mult ca te revad.Multe felicitari pt.toate realizarile tale.Mult succes in profesie si casnicie.Te imbratisez cu mare drag.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod