Sala de fitness vazuta ca afacere

Afacerea ideala este aceea care iti aduce si beneficii personale, nu numai cele de natura financiara. Numarate pe degete, sunt cateva domenii in care te poti lauda ca te incarci cu energie intr-o masura mai mare decat o consumi. In plus, care afacere iti imprima un stil sanatos de viata, cu multa miscare, si iti ofera posibilitatea sa fii tu insati, fara norme care iti impun o conduita rigida? Raspunsul l-a gasit Luiza Bucur, specialist fitness si nutritie, atunci cand i-a fost prezentata oportunitatea de a administra sala National Fitness Center, parte a Clubului de Sport FC National.

"Mi-am dorit foarte mult sa deschid o sala de fitness! Probabil ca acesta este visul, ambitia oricarui antrenor de fitness! Nu pot spune ca a fost usor sau greu. Am stiut exact ce vreau. Am intocmit un plan, l-am urmat pas cu pas si am reusit. Pe parcurs au aparut tot felul de 'obstacole' ca in orice afacere, insa am trecut peste ele impreuna cu echipa mea".

Oamenii, elementul principal

O sala de fitness se bazeaza exclusiv pe oameni si pe satisfacerea necesitatilor lor intr-un timp relativ scurt. Fata de alte domenii, utilizatorii serviciilor unei sali de fitness pot sa analizeze de la primul contact cu "stuff-ul" salii daca este ceea ce si-au dorit si daca vor avea raspunsul scontat in timpul asteptat. Oameni morocanosi sau plictisiti? Nu le e locul in echipa unui centru de sanatate.
Potrivit Luizei, echipa este cheia reusitei. "Colaborez cu oameni deosebiti, ma refer atat la cei din conducerea clubului cat si la cei cu care lucrez in sala: antrenori, maseuri, relatii cu publicul".

Prin atitudine si cuvinte, Luiza Bucur aduce in prim plan faptul ca, pentru a administra o sala de fitness trebuie sa fii oricum numai nu un manager scortos si plin de importanta. La un centru de sanatate, astepti sa-ti faci prieteni, atat din randul echipei, cat si din cel al partenerilor la ora. Doar atmosfera trebuie sa fie relaxata! Managerul National Fitness Center chiar puncteaza cat de mult a contat sa aiba ca prieteni oamenii potriviti in momentele potrivite:

"Sunt multe persoanele care m-au ajutat si m-au sprijinit pentru a ajunge aici. As incepe cu o prietena minunata ce mi-a facut cadou de ziua mea un abonament la sala de fitness. De aici a inceput totul! Am facut sport inca din copilarie, am castigat multe kilograme in plus (25!) dupa ce am abandonat antrenamentele, intr-un final am reusit sa 'scap' de ele! Adesea ma gandeam ca mai bine nu mai fac niciun fel de activitate fizica decat sa ma ingras dupa! Dar cum cadoul nu-l puteam refuza... m-am dus la sala! Si mi-a placut! Mult! Atat de mult incat dupa cateva luni mi s-a sugerat sa fac un curs de formare antrenori de fitness.

Asa i-am cunoscut pe Aurelia Suciu, secretar FRSPT (Federatia Romana Sportul Pentru Toti), si pe Radu Teodorescu, oameni deosebiti, pe care ii consider mai mult decat profesori.
Ei m-am format ca antrenor, ca profesor, de la ei am invatat absolut totul: incepand de la salutul clasei si terminand cu conducerea unui centru de sanatate! Evident am muncit si am invatat mult sa ajung aici insa ei au investit toate cunostintele si experienta lor in mine. In scurt timp am devenit lector in cadrul Federatiei Romane Sportul pentru Toti. Am cursuri de anatomie, fiziologie, nutritie si dieta precum si ore practice: aerobic, tae-bo, 'metoda Radu'. Imi place, sunt mandra, ca pot impartasi cunostintele mele tinerilor antrenori de fitness", spune Luiza Bucur.

Urmatorul pas era pentru Luiza implinirea unui vis: deschiderea unei sali. Recunoaste ca, daca nu i s-ar fi propus sa administreze National Fitness Center, ar fi reusit, dar mai greu: "Conducerea clubului FC National m-a ajutat si m-a sprijinit din prima clipa. Au avut incredere in cunostintele si capacitatile mele, propunandu-mi sa conduc acest centru de sanatate. Aici visul meu a devenit realitate! Cu siguranta singura as fi reusit mai greu!

Sport si implicare din placere

"Putini sunt cei care fac sport din placere, pentru intretinerea sanatatii si considera acest lucru ceva firesc!" accentueaza Luiza. "Lupt pentru promovarea sanatatii prin miscare si alimentatie sanatoasa! Din pacate la noi insa nu exista bine conturat acest concept. Oamenii ajung la sala doar ca ultima solutie pentru kilogramele in plus sau pentru a fi admirati, genul fite!".


Cu atat mai mare este satisfactia Luizei in momentul in care "invataceii" adopta conceptul de sanatate prin sport: "Sunt foarte incantata sa observ ca persoanele cu care intru in contact isi schimba viata din acest punct de vedere. Antrenez numeroase persoane, am obtinut rezultate frumoase alaturi de oameni de rand sau vedete (Daciana Sarbu, Mihaela Cernea, Costin Craioveanu, Claudia-Sexxy, Diana-Pops, Dani si Razvan-National Tv, Radu Almasan-ex Bosquito etc). Rodul muncii mele este zambetul si multumirea lor! Este un sentiment minunat sa faci un om fericit. Eu il simt adesea!".

Cat de mult te poate tine "in priza" o astfel de satisfactie? "Lucrez si cate 15 ore pe zi, insa niciodata nu am simtit ca nu mai pot, ca nu mai vreau sa continui sau ca nu-mi place ce fac! Sincer, nu ma vad facand altceva! Daca ar fi nevoie sa o iau de la inceput, cu siguranta as face-o! Cum ar arata programul meu zilnic? In fiecare dimineata merg la emisiune (Luiza prezinta programe de exercitii in cadrul unei emisiuni matinale la unul din posturile TV), apoi fug la sala. Zilnic am antrenamente, personale sau clase, scriu articole si pozez pentru diferite publicatii si site-uri de specialitate.

Intalnesc o multime de oameni, clienti ai salii, cu care dezbat subiecte de nutritie, antrenamente, stabilim obiective sau evaluam rezultate. Programul meu este bine structurat, toate activitatile sunt din timp planificate.
Cu toate acestea apar frecvent situatii in care deja vorbesc cu cineva, telefoanele suna, apare si o alta persoana, sosesc mail-uri si 'buzz-uri', iar echipa mea ma solicita pentru rezolvarea unei probleme. Familia si prietenii mei cu greu reusesc sa ma prinda intr-un moment de respiro! Important este ca intotdeauna reusesc sa rezolv totul! Cum? Cred ca m-am obisnuit! As putea spune ca ma simt un pic ciudat daca am putin timp liber, parca imi lipseste ceva...". Te-ai convins cat de multa energie iti trebuie ca sa administrezi o sala de fitness?

Daca deschiderea unei sali de fitness iti face cu ochiul...

Si te-ai convins ca ai daruirea necesara si mai ales, disponibilitatea de a petrece un timp indelungat la birou si de a-ti inchega o mica familie din randul celor cu care te intalnesti zilnic la sala, atunci Luiza Bucur subliniaza cateva aspecte de luat in calcul la intocmirea unui plan de afaceri:

locatie;
investitie si amortizarea acesteia;
cheltuieli lunare;
promovare;
numarul de angajati si sarcinile acestora.
 

Comentariile 51-62 din 62

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • catalin pe 27 Nov 2008, 20:36
    finantare

    Exista cumva vreo posibilitate de a primi fonduri nerambursabile pentru deschiderea unei sali de fitness? Am un spatiu foarte frumos de aprox.380mp (2 nivele)intr-o zona apropiata de centrul orasului Cluj-Napoca, si as avea nevoie de cat mai multe indrumari. Orice ajutor e bine-venit. Multumesc!

    1
    7

  • Adelina Ciobanu pe 11 Nov 2008, 14:50
    sala de fitness sau aerobic

    sunt studenta la faculatatea de Educatie Fizica si Sport, si as dori sa-mi deschid o sala de fitness, aerobic. Fonduri sunt, dar ma intereseaza procedurile pe care trebuie sa le fac. te rog raspunde-mi. Multumesc.

    6
    2

  • osman emine pe 21 Oct 2008, 13:38
    am nev de tine luiza

    consider ca e o afacere destul de ok din punct de vedere financiar si as dori sa fac o afacere din deschiderea unei sali de fitness si aerobic.fondurile sunt fiind 2 pers la realizarea acestui proiect dar m-ar interesa exact pasi si normele ce treb indeplinite in vederea infiintari acestei afaceri.dispunem de locatie cam in jur de 200 mp si un capital de 25000 euro.dar avem nevoie de niste sfaturi....iti multumim mult dc ne-ai rasp intr-un timp cat mai scurt !

    0
    1

  • Isabela pe 16 Sep 2008, 17:37
    vreau sala de fitness

    Am nevoie de ajutor , vreau sa deschid o sala de fitness , dar nu stiu decat ca imi doresc foarte mult . Am cautat fel de fel de norme care sa ma ajute dar nu gasesc sau nu stiu unde sa caut ... as vrea sa stiu care sunt conditiile care mi se impun : cati metri sa aiba sala, cum sa fie dotata din punct de vedere igienico-sanitar si asa mai departe. va multumesc

    0
    1

  • Andreescu Vasile pe 14 Sep 2008, 20:09
    Sala de fitnes cu circuit inchis

    afacere As dori sa deschid o sala de fitnes cu circuit inchis, in Prahova. M-ar interesa daca e rentabila . ce profit, personal, costuri. Trebuie sa posed o diploma de instructor ca sa pot deschide o sala? bebeandreescu@yahoo.com Va multumesc.

    2
    1

  • suciu alin mihai pe 12 Aug 2008, 22:26
    sala fitnes

    buna, as vrea sa deschid o sala de fitnes, dar nu stiu daca este rentabila afacerea. ar trebui sa fie sala mai speciala ca celelalte din oras ca sa vina lumea.cam cat mar costa investitia?

    0
    5

  • delia pe 1 Aug 2008, 11:42
    sala aerobic

    buna, ma bucur ca am cititi info Luizei si eu intentionez infiintarea unei afaceri/sala de aerobic... din informatiile mele, aerobicul e cuplat cu fitness, tai boo, etc... am nevoie de un sfat, sincer, da ca merita investia unei sali de aerobic/ only... apoi intentionez, activ. lamaze, activ pt copii, atata timp cat mamicile lor sunt la aero. merci o zi buna

    0
    1

  • carmen.traicu pe 13 Mai 2008, 19:26
    doresc o informatie

    lucrez la o sala de aerobic ca,instructor sportiv,nu am atestat si as dori sa stiu cum pot sa il obtin si in cit timp .Multumesc

    4
    1

  • diana pe 14 Apr 2008, 14:27
    afacere

    as dori sa-mi deschid o sala de fitness si nu stiu daca e necesar sa am cursuri de specialitate in domeniu?

    4
    1

  • gabytza pe 2 Apr 2008, 23:29
    doresc un sfat

    sunt in clasa a Xi a si imi doresc ff mult k mai departe sa ma axez pe sport. imi doresc sa ajung antrenor de fitness..ce tb s fac mai precis??

    3
    0

  • monica pe 13 Mar 2008, 12:06
    as vrea sa infiintez o sala intr-un cartier marginas

    vreau sa deschid o sala de fitness si de aerobic intr-un cartier marginas dar foarte populat din Constanta. Am terminat liceul de corgrafie si dansez de foarte mult timp, sportul fiind viata mea. Sunt o persoana care munceste doar dak ai place ce face si e dispusa sa munceasca pana la epuizare numai pentru a-si atinge scopul. Fondurlie necesare le voi dobandi deoarece am pe cineva care ma sustine in planul meu. Problema este dak va merge avand in vedere ca e intr-o zona mai retrasa. Multumesc

    5
    2

  • melita deko pe 10 Mar 2008, 11:53
    afacere

    mi-ar place sa deschid o sala de fitnes , in Brasov. M-ar interesa daca e rentabila . ce profit, personal, costuri. Trebuie sa posed o diploma de instructor ca sa pot deschide o sala?

    14
    1
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod