Cum să-ți dezvolți inteligența

Inteligența este abilitatea de aplicare a cunoștințelor sau a aptitudinilor dobândite în prealabil.
Iar dezvoltarea inteligenței este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru propria persoană. Dacă vrei să-ți dezvolți inteligența și să-ți ajuți mintea să gândească mai ușor, ți-am pregătit câteva sfaturi recomandate de către cercetători. Acestea vor avea un efect pozitiv asupra coeficientului tău de inteligență.

9 moduri prin care să-ți dezvolți inteligența


1. Citește mai mult


Inteligența pornește de la lectură. Cu cât citești mai mult, cu atât vei absorbi mai multe informații și vei deveni o persoană mai inteligentă.

2. Fixează-ți obiective


Obiectivele te pot ajuta să creezi o structură în viața ta, care te va ajuta ulterior să-ți dezvolți inteligența.

3. Meditează


Meditația îți ajută creierul să se calmeze. Această pace interioară este vitală pentru construirea intelectului.

4. Hidratează-te


Creierul uman depinde de o hidratare adecvată pentru a funcționa în mod corect. Celulele creierului necesită un echilbru delicat între apă și alte elemente pentru a putea funcționa la capacitate maximă.
Așa că încearcă să îți menții creierul în cea mai bună formă prin consumul cantității recomandate de apă pe zi.

5. Redu timpul petrecut în fața televizorului


Multe dintre programele care sunt acum la televizor sunt unul dintre cele mai rele lucruri pe care le poți face pentru inteligența ta. Cu toate că poate fi o activitate relaxantă, aceasta nu îți stimulează gândirea. Încearcă să te uiți mai mult la documentare sau știri.

6. Fă mișcare


Exercițiile fizice te ajută să devii o persoană mai energică. Acestea reprezintă o modalitate foarte bună de a-ți crește productivitatea și de a-ți dezvolta inteligența.

7. Simplifică-ți gândirea


După cum spuneam, inteligența este abilitatea de a-ți folosi cunoștințele dobândite. Așa că încearcă să faci ordine în gânduri și să procesezi informațiile pe rând.
Îți vei da seama nu numai că ești mai productivă, ci și că îți vei mări capacitatea mentală.

8. Mănâncă un mic dejun consistent


Așa cum o mașină nu poate porni fără combustibil, organismul uman nu poate funcționa corect fără mâncare. După ce te trezești, mănâncă un mic dejun consistent, pentru a te asigura că organismul ajunge la eficiență maximă. Performanțele mentale superioare au fost asociate cu un mic dejun sănătos.

9. Dormi suficiente ore pe noapte


Imaginează-ți creierul ca pe un smartphone. Oricât de eficient și inteligent ar fi, în cele din urmă se va închide dacă nu îl reîncarci.
Orele recomandate de odihnă te vor ajuta să gândești mai ușor.

Și nu uita să-ți stimulezi gândirea cu jocuri, competiții, rebusuri și chiar și exerciții de matematică.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod