Transforma-ti "sclipirile" in planuri creative

Scopul tau este sa incerci sa faci ceva cu totul nou, cu totul diferit de ceea ce ai facut pana acum, ceva care sa te inspire si care sa-ti alimenteze creativitatea si sa-ti stimuleze imaginatia.

5. Fa-ti timp pentru meditatie si introspectie

Fa-ti timp pentru a sta linistit(a) si a privi in interiorul tau. Care dintre atitudinile si gandurile tale te impiedica sa-ti dezvolti creativitatea? Care sunt situatiile din viata ta care iti fragmenteaza energia si, in acest fel, iti reduc posibilitatile de aparitie a creativitatii? Creativitatea este o munca interna care trebuie sa iasa in afara. Daca vei incepe cu rezolvarea problemelor interne, inseamna ca vei face pasii corecti in procesul pe care il urmaresti.


6. Foloseste recunostinta

Recunostinta este o parte semnificativa a creativitatii. Atunci cand iti exprimi recunostinta fata de lucrurile simple, vei fi recompensat(a) cu o multime de idei noi. Foloseste-ti jurnalul zilnic pentru a-ti nota toate lucrurile pentru care poti fi recunoscator(oare) si foarte curand vei simti puterea recunostintei in viata ta.

Daca vei suferi din cauza unui blocaj de creatie, aseaza-te si scrie o lista cu 10 lucruri carora le esti recunoscator(oare). Cand lucrurile bune vor aparea in fata ta, gandeste-te la un cuvant de recunostinta pentru acestea.

7. Foloseste aprecierea

Impreuna cu recunostinta va aparea si aprecierea: apreciaza creativitatea celorlalti, apreciaza frumusetea din jurul tau, apreciaza eforturile persoanelor de langa tine.

Gaseste mereu cate ceva pe care sa-l apreciezi in tot ceea ce vezi in fiecare zi, fie ca este vorba de natura sau de un obiect creat de mana omului sau de o matrita. Observa si apreciaza efortul care sta la baza fiecarui lucru din jurul tau.

8. Creeaza grupuri

Gaseste sau creeaza o comunitate de oameni care sa-ti impartaseasca pasiunile si interesele. Impartaseste-le ceea ce te entuziasmeaza: succesele tale, frustrarile tale, planurile tale nebunesti. Poti intalni astfel de persoane prin comunicarea online, in cadrul diverselor conferinte, la diverse evenimente sau in multe alte ocazii. Cu siguranta exista o comunitate potrivita si pentru tine care te asteapta sa te alaturi ei.


9. Opreste "Trisorul"

"Trisorul" este vocea aceea negativa din mintea ta care iti spune ca nu esti suficient de bun(a), ca nu te poti schimba, ca a fi creativ este o calitate destinata altor persoane. Spune-i acestui "trisor" sa taca si incearca sa intelegi ca nu este decat o iluzie a mintii tale care te impiedica sa te dezvolti.

10. Bucura-te de micile victorii

Creativitatea nu trebuie sa fie grandioasa sau la scara mare. O actiune insignifianta pentru o persoana poate insemna o victorie imensa pentru o alta. Daca vei incerca sa urmezi cel putin unul din punctele acestei liste, considera ca aceasta este o mica victorie pentru tine.


Observa felul in care viata ta se va umple cu darul creativitatii si cu acele calitati si indemanari pe care niciodata nu ai crezut ca le ai. Si... cine stie... poate ca tu vei avea urmatoarea IDEE GENIALA!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod