Nissan Qashqai, masina anului pentru femei

Noul crossover compact Nissan Qashqai a fost votat drept cea mai buna masina de catre portalul specializat in masini pentru femei evecars.com. Qashqai a devansat modele mai cunoscute de la Honda...
Noul crossover compact Nissan Qashqai a fost votat drept cea mai buna masina de catre portalul specializat in masini pentru femei evecars.com. Qashqai a devansat modele mai cunoscute de la Volkswagen sau Honda. Castigatorul a fost stabilit in urma votului unui juriu care a luat in considerare o sumedenie de criterii care stabilesc ce-si doresc femeile de la o masina.

Alex Jenner-Fust, editor la evecars.com, a declarat: "Juriul a fost impresionat de interiorul lui Qashqai, de pozitia la volan si de vizibilitatea pe care masina o ofera. Confortul, manevrabilitatea, siguranta si raportul calitate-pret au fost cauzele victoriei noului model nipon."

Oficialii Nissan s-au declarat incantati de distinctia primita de Qashqai, acesta fiind cel de-al doilea premiu castigat in sase luni de cand masina se afla in vanzare.


Cum s-a nascut Qashqai

Designul crossover-ului Nissan Qashqai, lansat in toamna anului trecut, a luat nastere in apartamentul lui Stephane Schwarz, directorul departamentului de design al Nissan Europa. In timp ce medita asupra cuvantului "arcuire", Schwarz si-a indreptat atentia asupra membrelor tensionate ale atletilor.

Acesta a fost momentul de inspiratie care a dat nastere liniei atat de distincte a modelului Qashqai. Schwarz a oferit rodul inspiratiei sale designerilor Nissan, iar Qashqai a inceput sa prinda contur intr-un atelier din Paddington. Qashqai este prima realizare a Centrului de Design Nissan din Europa de cand sediul acestuia s-a mutat la Londra, in 2003.

Schwarz descrie Qashqai ca fiind "o masina a contrastelor intr-o lume a contrastelor, dura si compacta pentru oras, dar lina si agila pentru calatorii sau excursii."

Vehiculul combina agilitatea si confortul unei berline cu utilitatea unui SUV, toate impachetate elegant.
Crossover-ul ofera o pozitionare inalta soferului, trasatura intalnita la toate modelele 4X4, pozitionare care ofera, totodata, si o vizibilitate sporita.

Scaunele si instrumentele de bord subliniaza caracterul sportiv, oferind impresia unui adevarat cockpit. Schwarz a catalogat acest model ca fiind o masina pentru oamenii care s-au plictisit de functionalitatea traditionala. Interiorul a fost proiectat pentru ca soferul sa se poata concentra asupra condusului, existand o delimitare intre el si pasageri. Spatiul din interior este aerisit si confortabil.

Pronuntia corecta a denumirii modelului este "cash - kai", iar vanzarile lui au inceput in februarie 2007.
Este destinat cumparatorilor care vor ceva mai mult design dinamic fata de traditionalul segment C, dar care nu sunt interesati de dimensiunile mari si agresive pe care le gasesti la un SUV.

In termenii dimensiunilor, Qashqai poate fi pus intre segmentul C si SUV-uri. In ceea ce priveste motorizarea, exista doua variante diesel si doua de benzina. Motorul de 1,6 litri pe benzina ofera o putere de 115 cai la un cuplu de 160 Nm, in timp ce motorul de 2.0 litri ofera o forta de 140 cai putere la un cuplu de 200 Nm.

Motoarele diesel sunt de 1.5 si 2.0 litri si ofera o putere de 106, respectiv 150 de cai. Oferta de cutii de viteze este diversificata.
De asemenea, Qashqai este dotat cu sistemul de tractiune integrala All-Mode 4x4.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod