"Google Phone" a fost lansat: se numeste Nexus One

Google a prezentat, in cadrul CES 2010 (Consumer Electronics Show) din Las Vegas, telefonul Nexus One, cel mai asteptat gadget al anului. Telefonul poarta marca HTC si cei de la Google i-au spus "super-telefon".
Google a prezentat, in cadrul CES 2010 (Consumer Electronics Show) din Las Vegas, telefonul Nexus One, cel mai asteptat gadget al anului. Telefonul poarta marca HTC si cei de la Google i-au spus "super-telefon".

Super-telefonul este, bineinteles, mai destept decat smartphone-ul ("telefon inteligent"), asa ca ne putem astepta ca Nexus One sa fie mai dorit si, in consecinta, mai bine vandut decat iPhone de la Apple. Totusi, insusi faptul ca telefoanele lansate dupa iPhone se declara, pe rand, "noul iPhone killer" ne face sa ne gandim de doua ori inainte de a declara iPhone-ul invins.

Nexus One are comenzi vocale pentru toate campurile de text, un ecran AMOLED cu diagonala de 3,7 inch si cu rezolutia de 480x800 de pixeli, procesor Snapdragon de 1 GHz, camera foto si video de 5 Megapixeli (cu blitz din LED-uri), doua microfoane - unul in fata si unul in spate, principalul lor scop fiind sa elimine zgomotul de fond.

Dimensiunile lui Nexus One sunt: 119 x 59,8 x 11,5 milimetri, cantareste 130 de grame cu acumulator si 100 fara acumulator, acumulatorul permite pana la 10 ore de convorbiri in 2G si pana la sapte ore in reteaua 3G, 290, respectiv 250 de ore in standby, pana la sapte ore de redare video, maximum 20 de ore de muzica si cinci ore de navigare pe Internet prin 3G sau sase ore si jumatate prin Wi-Fi.

Memoria interna a telefonului este de 512 MB, dar acesta mai vine cu un card micro SD de 4 GB care poate fi inlocuit cu un card de pana la 32 GB.
Super-telefonul lansat de Google ruleaza sistemul de operare Android 2.1.
Printre multele dotari, Nexus One se poate lauda cu faptul ca permite cautarea pe Google Earth (aplicatie disponibila din meniul telefonului) exclusiv cu ajutorul vocii si vizualizarea imaginilor in 3D.

Telefonul poate fi cumparat cu 530 de dolari de pe site-ul Google (www.google.com/phone) sau la un pret redus, cu abonament. In Europa nu este inca disponibil.

Foto: Engadget
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod