Nokia N96, telefonul ideal pentru bloggeri

  • memoria de 16 GB poate fi extinsa cu ajutorul slotului pentru card SD, dar este putin probabil sa ai nevoie de atat de mult spatiu de stocare... Eu am fotografiat incontinuu si, dupa 230 de poze si aproape doua ore de filmare, abia daca am ocupat 1 GB, adica a saisprezecea parte din memoria interna a telefonului;

  • acumulatorul a rezistat eroic: aproximativ opt ore de supra-solicitare (adica functionare fara oprire, filmat si fotografiat, plus o incercare esuata de conectare la Internet prin WiFi) si abia in cea de-a noua ora si-a dat "obstescul sfarsit".

Dar asta nu este tot ceea ce stie sa faca N96.
Il poti folosi ca telefon, camera foto, camera video, music player, GPS etc. Ca music player, Nokia N96 stie sa redea fisiere in formatele MP3, AAC, eAAC+, WMA. Codecurile video cu care se lauda Nokia N96 sunt: MPEG-4 (versiunea 10), Windows Media Video (WMV9), Real Video, suport pentru fisiere video in format Flash.

Trebuie mentionate si memoria RAM de 128 MB, tunerul DVB-H mobile TV, jack-ul audio de 3,5 mm pentru casti, Bluetooth cu A2DP, boxe stereo integrate, WiFi, radio FM si Nokia Internet radio.
Transferul fisierelor se poate realiza rapid cu ajutorul conexiunii de mare viteza USB 2.0. Acumulatorul BL-5F de 950 mAh rezista pana la 220 de ore in mod stand-by, pana la 230 de minute in modul convorbire, 14 ore de muzica, cinci ore de redare video si pana la patru ore de redare TV.

Telefonul are dimensiunile de 103 x 55 x 18 milimetri si cantareste 125 de grame. Destul de mic pentru ceea ce stie sa faca, destul de mare pentru un telefon. Dar presupunem ca nimeni nu-si cumpara un Nokia N96 ca sa-l foloseasca doar pentru apeluri vocale si mesaje scrise.
Pentru functiile de baza ale unui telefon exista modele mult mai simple si mai ieftine. Ca tot veni vorba de pret: N96 costa aproximativ 1.700 de lei.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alex86 pe 9 Ian 2009, 23:31
    www.malex86.blogspot.com

    16 gb e mult prea mult.. camera e mai naspa decat cea de la n95 avand lentila mai putin performanta. poate materialul si o chestie noua la un pret prea mare. Da .. si nu e un mini computer ti-as recomanda sa te uiti la telefon cu platforma windows mobile succesuri :P

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod