N-ai voie sa fii uituc si cu datele de pe PC. Cauta-le!

Informatia reprezinta putere, informatia pierduta inseamna ca esti cam pe dinafara, cu atat mai mult cu cat orice fisier poate fi depistat in cateva minute, stabilind cateva reguli simple de cautare.
Informatia reprezinta putere, informatia pierduta inseamna ca esti cam pe dinafara, cu atat mai mult cu cat orice fisier poate fi depistat in cateva minute, stabilind cateva reguli simple de cautare.

Search baby sau Google it, Yahoo it...


Motorul de cautare s-a mutat pe desktop-ul tau, iar acest lucru e valabil cam pentru toti marii ofertanti de solutii de cautare online. Rand pe rand, au aparut aplicatii care sa-ti scormoneasca hardul. Mai intai ideea le-a venit celor de la Google, iar MSN si Yahoo au urmarit tiparul intocmai la scurt timp.
Solutiile, disponibile sub forma unui toolbar sau a unei ferestre separate, functioneaza pe acelasi principiu de scanare a sistemului, intr-o prima etapa, si de cautare a informatiei in functie de tipul fisierului, al locatiei aproximative si a dimensiunilor acestuia.

Yahoo Desktop Search se bazeaza pe o aplicatie care ar costa 75 USD, X1 Desktop Search, doar ca Yahoo s-a gandit ca ar fi mai cuminte sa propuna solutia gratuit si bine a facut. Cautatorul de informatie marca Yahoo include un camp de preview, in care utilizatorul poate vizualiza continutul fisierului rezultat din cautare, facand astfel optionala deschiderea acestuia.

Solutia include un player audio-video, iar toate rezultatele cautarilor sunt redate extrem de repede.
Totusi solutia este disponibila deocamdata numai in versiune beta, motiv pentru care s-ar putea sa mai dea ceva erori sau sa inghete in momentul lansarii sau al inchiderii.

Imediat dupa instalare, aplicatia incepe sa scaneze sistemul, utilizatorul avand posibilitatea de a indica exact tipul fisierelor pe care le va cauta. Informatiile pot fi localizate si daca sunt incluse mesajelor email, atasamentelor acestora sau chiar conversatiilor sustinute prin Yahoo Messenger. Interfata este intuitiva, campurile pentru indicarea criteriilor si afisarea rezultatelor sunt clar delimitate.
Cuvintele dupa care s-a generat cautarea sunt subliniate cu portocaliu in pagina de preview.

Yahoo Search adauga si o bara de meniu aplicatiilor Microsoft Outlook si Outlook Express, facilitand astfel cautarea mesajelor email si a atasamentelor. Din pacate, Yahoo permite afisarea informatiilor incluse fisierelor protejate cu parola din cadrul Outlook-ului, problema pe care dezvoltatorii Yahoo o vor corecta intr-o versiune urmatoare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod