Invata cum sa-ti recuperezi datele pierdute

Recuperarea partitiilor corupte


Exista insa cazuri nefericite in care nici macar aceste programe nu te pot ajuta. In anumite situatii, destul de rare, o partitie poate fi corupta si poate deveni neinteligibila pentru sistemul de operare. In aceste situatii recuperarea datelor devine o problema de noroc. Exista unele programe ce pot recupera informatiile, insa capacitatea acestora de a duce treaba la bun sfarsit depinde in foarte mare masura de gradul in care partitia este afectata. In plus, asemenea erori grave necesita desfacerea calculatorului, scoaterea unitatii de disc si introducerea acesteia intr-un calculator functional.

Un astfel de program este Stellar Phoenix FAT & NTFS.

Acesta contine functii avansate care, in cazul unei partitii corupte, scaneaza tot discul pentru a identifica partitiile, tipul de sistem de fisiere si structura fisierelor. Din pacate insa, functiile de recuperare a fisierelor nu sunt disponibile decat in varianta inregistrata a acestui program.

Exista si solutii de recuperare a datelor care pot fi folosite prin butarea de pe un CD. Acestea ofera avantajul unei diagnosticari rapide a problemelor si contin programe care pot repara pagubele produse. Site-ul www.ultimatebootcd.com contine o colectie de programe pentru diagnosticarea problemelor.
Astfel pe CD pot fi gasite programele oficiale de verificare a starii hard disk-ului, de la Hitachi (IBM), Maxtor(Quantum), Western Digital, Seagate, Fujitsu, Samsung Aceste programe pot repara anumite defectiuni ale discurilor care le fac imposibil de citit. Sunt disponibile o multime de alte programe de lucru cu partitiile, programe de Linux de recuperare a datelor, precum si o versiune de antivirus ce poate rula in mod dos. Imaginea ISO a acestui CD are o dimensiune de download de 34,8 MB.

Din pacate nici unul dintre aceste programe nu iti poate garanta o recuperare totala a datelor in cazul nefericit al unei caderi a sistemului, insa sunt sanse destul de mari sa iti poti salva datele.
Pentru orice eventualitate insa ar fi mai bine ca periodic sa faci un back-up al datelor esentiale. Nu exista metoda mai buna de asigurare a datelor decat copierea acestora pe mai multe medii.

Pentru aceasta pot fi folosite mai multe programe, unele dintre ele fiind capabile sa copieze o partitie cu totul. Un bun exemplu sunt www.symantec.com/sabu/ghost/ghost_personal, Norton Ghost si www.powerquest.com/driveimage, PowerQuest Drive Image 7.

Dotat cu aceste programe, te poti declara pregatit(a) sa faci fata oricarei urgente.
Noi iti uram sa nu fie cazul.

Articol furnizat de Bumerang.ro

 

Comentariile 51-100 din 240

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • geo89 pe 8 Mar 2012, 22:55
    pierderea pozelor

    am dat undeva la chat view background si mi au disparut pozele pe facebook adica nu mai pot vedea pozele prietenilor pe perete si a mea de profil doar numele.ce pot sa fac ca nu mai merge sa dau pe viwe background image?

    14
    1

  • mihai pe 6 Mar 2012, 22:14
    ajutor

    am formatat hardu si am pierdut poze si programe cum as putea sa recuperez pozele va rog sa ma ajutati astept raspuns anghel_mihai02@yahoo.com multumesc

    14
    2

  • CRISTODOULOU IONELA DANIELA pe 4 Mar 2012, 19:25
    nu mai imi gasesc profilul pe facebook

    vreau sa nu mai dispara profilul de pe facebook si nu mai stiu ce parola am pus

    5
    1

  • grumeza florin pe 27 Feb 2012, 07:39
    mesaje pierdute

    buna!va rog sa ma ajutati.am sters din greseala conversatii de pe facebook cu o persoana .as putea revedea mes?cum sa fac?

    16
    5

  • popa andrei pe 5 Feb 2012, 13:49
    Problema

    Salut!Al Doilea Recycle Bin unde se afla?

    22
    4

  • johhnyy rusu pe 4 Feb 2012, 19:55
    da se poate

    se poate salva partitia c.o sa vezi

    7
    1

  • danutdXd pe 4 Feb 2012, 08:49
    mi se aprinde da numi mai arata bara de jos si nici my compiuter si celelante de le aveam pe desktop

    daca vrea cnv sa ma ajute acesta e id meu "danutdaniel99" daca stiti cv va rog sa ma ajutati pt vreau sami recuperez calculatorul

    1
    3

  • ica pe 3 Feb 2012, 21:08
    Nu se deschid programele

    Buna !!!va cer ajutor ptr ca nu stiu ce sa fac ,am salvat un program cu jocuri (lam salvat nu instalat ,urma sal instalez)si deatunci toate programele au aceeasi sigla toate si nici nu se deschid,daca incerc sa deschid vreun program imi zice ''save sau downloads''dar daca incerc sa descarc nu pot.Si cum sa fac sa fie toate ca inainte ,daca ii dau restore imi ia ora 19:40,si asta mi sa intamplat pe la ora 14 astazi.Va rog un raspuns la email ica_dany@yahoo.com,mersi anticipat.

    7
    1

  • Doru pe 31 Ian 2012, 23:06
    dosar facut invizibil cu Secret folder pe mac si uitata parola

    Buna ziua, In urma cu citva timp, am facut un test pentru a face invizibil un dosar cu un program de la Apimac, «Secret folder», pe un Macbook pro. Am uitat parola si acum nu mai pot recupera dosarul. Aveti cumva o idee de ce s-ar mai putea face ca dosarul sa redevina vizibil. Cind cer informatiile despre dosar imi afiseaza in schimb talia lui corecta. Daca cineva stie, as vrea sa ma ghideze si pe mine. Va multumesc anticipat de ajutor.

    5
    2

  • gabryel pe 28 Ian 2012, 15:02
    poze

    buna ziua am si eu o antrebare tocmai am instala windowsul 7 si misa sters toate pozele care le aveam an partitia c cum pot sa le recuperez va rog ajutati ma daca stie cineva este urgent astept raspuns

    17
    3

  • IONELA pe 27 Ian 2012, 10:48
    AVEAM POZE PE DESCKTOP SI NU LE MAI GASESC

    AM DESCARCAT UN CD DE POZE APOI MI S-AU STERS SINGURE .LE MAI POT GASI PT CA IN LISTA IMI APARE 100 FILLE DAR NU POT SA INTRU,NU-MI DA VOIE.CUM TREBUIE SA PROCEDEZ?

    14
    3

  • elena pe 25 Ian 2012, 17:45
    camere video

    daca pc nu mai este aprins si este scos din priza camerele mai filmeaza,co o conditie la camere nu mai este nici un bec aprins nici ledul cel rosu absolut nimic.dati mi un rasp va rog.multumesc

    2
    3

  • George pe 21 Ian 2012, 23:47
    Pierderea datelor

    Salut, am avut windows 7 instalat si am instalat windows Xp si dupa ce am instalat xp am observat ca mi-au disparut mai multe date , poze, video , muzica ... dar nu toate dintr-un fisier ... 2 dintr-un fisier , 5 din altul si tot asa ... va rog daca puteti sa ma ajutati :( id > george_fermecatoru < faceti abstractie la id . e foarte vechi !

    9
    4

  • Nini pe 20 Ian 2012, 18:00
    Pierderea datelor

    Din greseala am sters un fisier cu poze,nu este in Recycle Bin. Mai pot face ceva? Ar mai putea fi undeva in calculator?

    19
    3

  • crys pe 17 Ian 2012, 18:58
    cum recuperez arhiva de mess daca am formatat laptopul?

    cum recuperez arhiva de mess daca am formatat laptopul? va rog ajutati-ma!!!!!!!

    24
    2

  • andreea pe 15 Ian 2012, 21:30
    help me!!please:((

    deci...eu aveam foarte multe poze si filmari pe desktop...si la un momendat intr-o seara aam inchis calculatorul fara nici o problema...cand l-am deschis a doua zi imi aparea pe tot ecranul o eroare!! in fine...mi s-a reinstalat calculatorul de cnva..dar am pierdut foarte multe....si eu ce aveam pe calculator aveam si pe telefon...si cand am bagt USB-UL ca sa-mi scot pozele....nu stiu cum mi s-au sters ca prin minune toate pozele si melodiile din telefon...mai pe scurt tot de pe card...si nu stiu dc....acum am pierdut absolut tot aveam multe poze filmari care le vreau neaparat inapoi cum sa procedez...ziceti-mi va rog ca eu nu inteleg cu programele astea....ce sa fc:((???

    10
    4

  • laura pe 15 Ian 2012, 00:27
    AJUTOR calc meu nu ma mai lasa sa deschid nimika din el

    buna,am si eu o problema.calc meu nu ma mai lasa sa deschid nimika din el,imi zice ca e plin de virusi.orice dau as deschid pt secunde mi se deschide si imediat se inchide-imi zice de virusi.cum pot face ca sa l fac sa functioneze pt ca am o gramada de lucruri importante printre care si niste poze care am descarcat memoria de la aparatul foto ca sa l eliberez si mi e frica ca nu le mai pot reavea de pe calculator.nu stiu cum pot formata calculatorul sau reinstala windowsul si sa am in acelasi timp chestiile deja salvate in el. va rog mult de tot daca stie cineva si are rabdare sa mi explice tot ce trebe sa fac pas cu pas-va multumesc. laly_meg@yahoo.com.

    9
    1

  • alex pe 10 Ian 2012, 22:30
    am citit in wikipedia

    am citit in wikipedia ca pt calculatoarele bell,mac,aplle daca inchizi pc si il redeschizi rpd ti se sterge ff mult din el

    4
    6

  • sandra alesia pe 10 Ian 2012, 22:23
    in general

    in general la pc de la bell daca inchizi pc si il redeschizi repede se sterge un foler sau mult mai mult

    0
    2

  • jucan oana pe 8 Ian 2012, 10:49
    poza stearsa

    fara sa vreau am sters o poza care aveam nevoie sa o descarc pe calculator de pe camera vidiou si nu gasesc cosul de gunoi pe camera!!!!!!Va rog ajutati-ma!!:):(

    0
    3

  • uricarumihai pe 28 Dec 2011, 04:25
    cum sami gasaesc adresa mea

    am scris de 2 ori adresa si cineva mia sterso cei de facut,si cum sa fac sa nu mai poata sterge adresa mea

    4
    2

  • Radu pe 27 Dec 2011, 15:19
    Poti sa recuperezi:D

    Am instalat windowsul in C cum il instalez normal si dupa ce lam instalat nu mia mai mers partitia D ( The partition is not format ... Do you want to format now?) Am crezut ca toate datele pe care le aveam sau pierdut ... am incercat ca un disperat sa caut programe.. si am dat peste articolul asta . Este un articol de nota zece!!! Am reusit sa imi recuperez in intregime tot ce aveam pe partitia D cu Stellar Phoenix windows data recovery 3.0. Dar daca nu aveti o liceenta la acest proram nu puteti , insa sunt saituri pe care il gasiti cu pack (merge ) . Va multumesc foarte mult pentru tutorial!!! P.S. daca nu fac reclama ... saitul cu programul si packul este demonoid ( cautatil acolo si il gasiti)

    2
    4

  • cristi pe 3 Dec 2011, 12:04
    poze personale

    am sers din greseala tot hardul cind am formatat calculatorul le mai pot recupera

    26
    8

  • ALex pe 1 Dec 2011, 15:20
    Recuperarea fisierelor dupa formatarea computerului.

    CUm pot recupera niste drivere dupa ce am formatat computeerul ? Exista un program sau ceva?

    24
    6

  • ALex pe 1 Dec 2011, 15:20
    Recuperarea fisierelor dupa formatarea computerului.

    CUm pot recupera niste drivere dupa ce am formatat computeerul ? Exista un program sau ceva?

    11
    4

  • alexandra lungu pe 26 Nov 2011, 16:38
    nu pot vedea pozele celor din lista de prieteni si nici poza mea de profil

    am dat clic pe ~prieteni~ si mi-a aparut lista cu ei...am dat clic dreapta si vrand sa sterg unul dintre prieteni din lista nu stiu ce-am facut ca mi-au disparut toate pozele ....si efectiv se vad niste casute goale, iar poza mea de profil nu se mai vede deloc......va multumesc mult ....si va rog da-ti-mi o mana de ajutor...pls

    11
    3

  • Madalinaa pe 24 Nov 2011, 19:44
    poze

    Buna,daca mi-am instalat windows 7 si aveam pozele pe ecran,este vreo sansa sa le recuperez ? Multulesc anticipat !

    11
    6

  • valy pe 24 Nov 2011, 05:02
    recuperare arhiva steasrsa emal

    Buna am sters convorbirile de pe email si mess cum pot sa le recuperez daca ma poate ajuta cineva concret cum se face efectiv id valyvalyy74

    23
    1

  • marin oprea pe 22 Nov 2011, 20:30
    recuperare filmulet

    dragilor, am creat un filmulet din cateva poze cu ajutorul windows movie maker, l-am salvat ca proiect, i-am dat un rename si apoi.....surpriiiiiiza....nu-l mai deschide acelasi program. ce pot face, imi pare tare rau sa-l pierd...astept solutii, multumesc.

    9
    3

  • madalina pe 16 Nov 2011, 21:25
    mia fost stearsa parola ajutatima

    mia fost stearsa parola de la yahoo si nu merge sa mio recuperez cu yahoo help ajutati-ma va rog

    9
    2

  • cata pe 14 Nov 2011, 15:30
    nu mai imi apar fisierele

    partitia D imi este plina da nu imi mai apar fisierele din ea...... cum as putea sa le recuperez....

    9
    7

  • gabi pe 4 Nov 2011, 23:43
    adrese mess sterse

    va rog frumos dc ma poate ajuta si pe mine cineva...am sters din greseala niste id-uri din lista de prieteni.se mai pot recupera?cine ma ajuta va rog sa imi oferiti explicatii clare...nu ma pricep prea mult

    30
    10

  • cristi pe 4 Nov 2011, 16:20
    poze sterse

    salut cine i-mi poate spune cum pot sa-mi recuperez pozele dupa ce am reinstalat windosu? astept raspuns pe maill seicu_2008@yahoo.com multumesc anticipat

    11
    6

  • marius pe 1 Nov 2011, 12:24
    Recupare date !

    Salut am si eu o problema in instalat programul Disk Password Protect si i-am pus parola pe o partitie dupa care am scoso dupa ce am scoso cand am intrat in My computer mi-o arata format RAW si aveam cele mai importante date pe ea si vreau sa le recuperez , cine ma poate ajuta catalin_gara_marius. Multumesc

    13
    2

  • Daniel pe 26 Oct 2011, 08:57
    Ma ajuta si pe mine cineva??

    Am lasat-o pe varamea o copila foarte .... sa nu ai zic altfel si a chemat un alt .... sa instaleze windows si in loc sa instaleze windows in c unde era la instalat direct de pe cd pe partitia D unde aveam toate chestiile mele importante.. Ma poate ajuta cineva sa imi zica cum sa recuperez ce aveam?? Multumesc anticipat.. Daca da : dodan_87

    0
    5

  • radu danut pe 3 Oct 2011, 09:32
    recuperare

    am sters ceva din greseala si nugasesc in recycle bin.cosul este gol (sistem de operare vista home basic). va multumesc!

    16
    5

  • claudiu pe 1 Sep 2011, 03:03
    sal

    sal am si eu o problema....am instalat windows 7 si din greseala am format si partitia D unde aveam tot ce era mai important(poze,video).....exista cv sa mai recuperez ce am avut ? macar un sfat va rog add clao_love4 multumesc mult !!!

    27
    4

  • Lidia pe 26 Aug 2011, 22:49
    Cum imi recuperez pozele daca am reformatat pc'ul?:((

    Buna..Am reformatat calculatorul si s-a reformatat si D'ul unde aveam toate pozele...Cum le pot recupera?:((Daca stie cineva add lidiaaa_a ..ms.

    22
    9

  • andrei pe 17 Aug 2011, 00:30
    Windows home server 2011 m-ia sters tot hardu ~!

    WHS 2011 mi-a sters tot hardu e un dezastru de windows care zice aici pe google ca recuperezi fisierele mi-a formatat tot hardu la facut bucati , ce windows e frate asta faceti misto de lume , laso in pm ca nu mai fac nicioada prostia asta 850 de gb dusi pe apa sambetei aveam multe lucruri foarte foarte foartteee importante , rusineee ! acu nush se sa mai fac sa le recuperez best_kizo daca stie careva

    10
    5

  • Alex pe 6 Aug 2011, 15:26
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Eu am sters jocurile de pe PC....Le-am dezinstalat ..... nu ma intrebati cum :)) ..... Si acuma nu mai am CD de instalare de le ele ... numai CD -PLAY .... mai pot sa recuperez alea?

    0
    6

  • costel pe 16 Iun 2011, 22:00
    date pierdute

    daca stai in aceiasi incapere nu poti auzi din alta incapere!

    3
    4

  • costel pe 16 Iun 2011, 21:57
    date pirdute

    mai exista o sansa cu easeus dar va cere la la sfarsit discheta de floppy oricum cea mai buna solutie de recuperare un hard mic 20-40 giga si se rezolva astazi am dat de un magazin din tei F. ieftine fara al doilea hard nu se garanteaza toata recuperarea .eu am incercat cu programe 0

    1
    3

  • costel pe 16 Iun 2011, 21:46
    date pierdute inclusiv poze

    trebuie inca un hard pentru a putea salva din primul hard original orice si inca ceva fara fllopy

    1
    2

  • alex pe 5 Iun 2011, 00:33
    ajutorr

    am schimbat windowsul partitia c .. si aweam niste poze importante .. daca ma poate ajuta cin ewa sa recuperez ... sunt dispus sa platesc ori cat id -ul meu angel.dark9927 sau emai angel.dark9927@yahoo.com ... ms

    2
    2

  • SOBO pe 24 Apr 2011, 15:55
    FORMATARE HARD

    AM STERS CELE DOUA PARTITI DE PE HARD (C)-- UNDE AVEAM WINDOWS INSTALAT SI (D) UNDE AVEAM PROGRAMELE APOI AM CREAT DIN NOU CELE DOUA PARTITI SE MAI POT RECUPREA FISIERELE STERSE ????????????

    24
    2

  • ady pe 19 Apr 2011, 12:09
    sall

    As vrea sa ma ajute si pe mine cnva in leg cu asta:( cand instalam wind si sa formatat tot hardu si nuj cum sa recuperez ce era pe el.bagati id ady_acmilan2008 :) ast un buzz de la cineva care se pricepe la asta.o zi buna tuturor

    15
    5

  • Andreea pe 16 Apr 2011, 15:10
    ceva legat de messenger

    Va rog frumos daca m-ati putea ajuta si pe mine............ am sters ceva de la messenger si acum nu mai pot vorbi cu nimeni....din greseala...............

    9
    3

  • Symona pe 21 Mar 2011, 21:15
    Va rog ajutati-me!!!

    Am avut windowns 7 ultimate si am avut niste virusi,am instlat alt windowns tot 7 ultimate dar cand l-am instalat nu am mai gasit nimic ma refer la poze..aveam multe multe poze si nu le mai am .aceste poze le aveam in celalalt windowns .le voi putea recupera vreodata aceste poze sau sunt duse pe apa sambetei..?va rog raspundeti-mi la intrebare!Si chiar daca se vor putea recupera cum procedez sa le recuperez?

    29
    6

  • florin bogdan pe 6 Mar 2011, 08:52
    din gresala...

    am sters ceva din gresala si nu le mai pot recupera din recicle bin ,varo ajutatima si pe mn sa le iau inapoi

    26
    5

  • Kassandra_2010 pe 22 Feb 2011, 16:10
    Ajutor!!!!!!!!!!!!

    Mi-au disparut niste poze din calculator, banuiesc ca au fost sterse, dar nu de catre mine!!!!As vrea sa le pot recupera. Aceste poze au fost facute pe 15 ian 2010, deci nu au cum sa fie sterse de mai bine de o luna. Am dat download la un program de recuperare date dar ma avertiza sa nu il instalez pe acelasi calculator de pe care vreu sa recuperez fisierele. Ajutati-ma si pe mine, va rog frumos!

    17
    2
Pagina « 1 2 3 4 5 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod