Concurs auto cu premiu de 10 milioane $

La auzirea unei asemenea sume mai toata lumea s-ar repezi cu gandul la castig. Dar nu este vorba de un concurs gen loto, ci de unul care presupune multa munca, inovatie si perspicacitate.

Fundatia X Prize si compania Progressive au lansat un concurs auto care poarta numele “Progressive Automotive X PRIZE”. Este  un concurs in care participantii sunt chemati sa conceapa si sa produca un vehicul care sa consume 2.3 litri de combustibil la 100 de kilometri parcusi.

In alta ordine de idei, este o metoda prin care fundatia X Prize intentioneaza sa revolutioneze lumea auto, aducand o alternativa viabila din toate punctele de vedere. Automobilele create de cei care se inscriu in concurs trebuie sa respecte standardele de siguranta, sa aiba un pret rezonabil si performante acceptabile.

Pana in prezent, circa 60 de echipe din 9 tari au trimis scrisori de intentie catre organizatorii acestei competitii originale. Marele castigator va fi ales in urma unei atente selectii realizate de specialisti.

Fundatia X Prize este o organizatie non-profit care concepe si realizeaza competitii publice ale caror scop este binele umanitatii.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod