Valuri din 20 de cauze în Bazinul Lia Manoliu

6 iulie este ziua în care mai multe organizații și un caz umanitar vor face valuri, la propriu, în Bazinul Olimpic al Complexului Sportiv Lia Manoliu.
Este vorba despre Swimathon București, o competiție de înot care are ca scop strângerea de fonduri pentru cauze din comunitatea locală. Acesta este un mecanism care le permite organizațiilor și grupurilor de inițiativă să adune fonduri pentru proiectele pe care le desfășoară. Acestea se înscriu în competiție, își caută o echipă de înotători și, împreună cu ei, promovează cauza pentru a aduna cât mai mulți susținători. Aceștia vor dona pentru echipa favorită fie online, pe siteul swimathonbucuresti.ro, fie la fața locului, în ziua evenimentului.
 
Evenimentul, organizat de Fundația Comunitară București în parteneriat cu Asociația pentru Relații Comunitare, reunește la start 19 organizații și un caz umanitar: viața unui băiețel de 6 luni care are nevoie urgentă de transplant de ficat.
 
Organizațiile înscrise sunt: Mai Mult Verde, Fundația Principesa Margareta a României,  Asociația Învingem Autismul, Salvați Copiii, Incubator107, Centrul de resurse pentru participare publică, Fundația PACT, Habitat for Humanity România,  Asociația pentru Dravet și alte epilepsii rare, Asociația Christophori International, Pot și Eu.Ro , Asociația Bună dimineața, București!, Fundația Comunitară București,  Fundația Inocenți, Asociația pentru naștere naturală și alăptare, Fundația Regina Maria, Motivation România, ALIAT, și Festivalul Internațional de Literatură București.
 
Printre înotătorii înscriși se numără Ioana Ginghină care va face valuri pentru Asociația Învingem Autismul, Roxana Iliescu pentru viața lui Vlăduț, Vasile Ernu pentru Festivalul Internațional de Literatură, Vladimir Drăghia pentru Mai Mult Verde și echipa feminină de polo – senioare – din București pentru Asociația pentru Dravet și alte epilepsii rare.
Puteți vedea lista completă și vă puteți alege favoriții aici
 
 
 
Gazdele evenimentului vor fi Andreea Ibacka și Carmen Bunaciu.

Swimathon este întâlnirea plină de energie între oameni care cer ajutorul şi oameni care sar în apă să-i ajute. Este un mecanism prin care comunitatea se întâlneşte, interacţionează şi se implică să strângă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante. Organizaţiile sau grupurile de iniţiativă înscriu cauze din comunitatea locală, companiile şi înotătorii aleg pentru ce se implică, iar susţinătorii donează pentru fiecare lungime de bazin înotată de favoriţii lor.
Evenimentul are loc pe 6 iulie la Bazinul sportiv olimpic Lia Manoliu şi este coorganizat de Fundaţia Comunitară Bucureşti şi Asociaţia pentru Relaţii Comunitare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod