adolescent

Un caz uimitor: Un adolescent american s-a trezit din comă şi acum vorbeşte fluent spaniola

Nsemoh, un elev de liceu din Statele Unite, în vârstă de 16 ani, a intrat în comă luna trecută, din cauza unei accidentări pe terenul de fotbal, iar când s-a trezit, putea să vorbească fluent în limba spaniolă, relatează CNN, citat de Mediafax.
Părinţii săi au spus că băiatul ştia puţină spaniolă înainte de lovitura care l-a băgat în spital, dar că niciodată nu a vorbit fluent această limbă, până în momentul în care s-a trezit din comă. Încet dar sigur, engleza şi-a făcut loc printre cuvintele adolescentului, acesta începând să îşi piardă din fluenţa spaniolei.

Potrivit CNN, Sindromul Accentului Străin este o condiţie extrem de rară în care leziunile la nivelul creierului schimbă modelele de vorbire ale unei persoane, oferindu-i un alt accent atunci când are loc procesul de vorbire.
Primul caz cunoscut a fost raportat în 1941, când o femei din Norvegia a suferit leziuni la nivelul creierului în timp ce se afla în Germania, după care a început să vorbească cu accent german. De atunci, doar câteva astfel de cazuri au mai fost raportate.

În urmă cu trei ani, poliţiştii au găsit un medic veterinar inconştient, într-un motel din California. Când s-a trezit, acesta nu îşi putea aminti nimic din viaţa până în acel punct şi vorbea doar în suedeză, relatează postul citat de Mediafax.

În Australia, un fost şofer de autobuz a fost implicat într-un grav accident rutier, în urma căruia i-a fost afectat spatele, dar şi maxilarul.
Când s-a trezit din comă, acesta începuse să vorbească cu accent franţuzesc. Iar la începutul acestui an, o femeie din Texas care a fost supusă unei intervenţii chirurgicale la maxilar, s-a trezit vorbind cu accent britanic.

"Este o deteriorare a centrilor vorbirii"
, a spus Dr. Karen Croot, unul dintre puţinii experţi în ceea ce priveşte această afecţiune. "Vorbirea este una dintre cele mai complicate acţiuni pe care le realizează omul, iar mulţi centri din creier sunt implicaţi în coordonarea mişcărilor.
Dacă unul sau mai mulţi dintre aceştia sunt deterioraţi, poate fi afectată sincronizarea, melodia şi tensiunea discursului pacienţilor"
, a declarat acesta în urmă cu câţiva ani pentru CNN.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
25 Octombrie 2016
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod