Teroare la Paris. Visurile unui cuplu de români, secerate de gloanţe

Lăcrămioara şi Ciprian, părinţii unui băieţel, munceau în Franţa pentru o viaţă mai bună. Ei au fost împuşcaţi mortal dintr-o maşină, în timp ce se aflau pe o terasă.

Mariana Lăcrămioara Pop era din Baia-Mare şi avea 29 de ani. Iubitul ei, Ionuţ Ciprian Calciu, în vârstă de 32 de ani, era din Tulcea. S-au cunoscut în Franţa, unde veniseră la muncă, în urmă cu mai mulţi ani. Aveau împreună un băieţel de un an şi jumătate şi amândoi îşi pierduseră taţii de curând. Încercau să treacă peste această amărăciune şi îşi făcuseră un trai bun în Franţa.

Vineri, cei doi români aveau de gând să petreacă o seară frumoasă, în compania unor prieteni, dar în câteva secunde destinul lor i-a adus în locul nepotrivit şi în momentul nepotrivit. Lăcrimioara şi Ciprian au fost împuşcaţi mortal dintr-o maşină în care se aflau terorişti, în timp ce se aflau la o terasă.

Vineri noapte, copilul lor era în grija bunicii dinspre mamă, stabilită şi ea la Paris. Lăcrămioara mai avea, dintr-o altă relaţie, o fetiţă de 11 ani. În toamnă, când a început şcoala, femeia îşi luase copilul cu ea în Franţa, să o crească acolo. Potrivit postului Pro TV, tânăra lucra ca barmaniţă, iar iubitul ei era mecanic pentru întreţinerea lifturilor.

Ciprian mai avea doi fraţi pe care îi ajutase să ajungă în Franţa. Unul dintre ei a fost nevoit să-l recunoască în fotografiile puse la dispoziţie de autorităţi. Trupul românului era sfârtecat de gloanţe.

Unda de şoc din România


Vestea morţii celor doi tineri i-a şocat pe cei care îi cunoşteau. Ultima dată cînd familiile din România i-au văzut a fost acum două săptămâni, când Ciprian îşi serbase ziua de naştere la Tulcea, împreună cu soţia. Îşi luaseră câteva zile de concediu pentru a veni în România. "Erau cumetrii mei, le-am botezat anul trecut copilul. Suntem profund şocaţi de ceea ce s-a întâmplat. Două persoane dragi mie, dragi vecinilor noştri. Au plecat să muncească acolo, au plecat să facă un viitor mai bun copilului lor, copiilor. Au stat foarte mulţi ani în Franţa, s-au întors în România au încercat să facă ceva n-au reuşit şi au fost nevoiţi să se întoarcă acolo. Suntem şocaţi, nu ne vine să credem", a povestit o rudă a Lăcrămioarei, citată de Pro TV.

"Îmi pare tare rău, era un copil atât de liniştit, atât de bun. L-am cunoscut ani de zile, au crescut împreună cu copiii noştri. Mi-l aduc aminte că el zâmbea la toată lumea şi nu era niciodată supărat", a povestit o vecină despre Ciprian Calciu.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod