Teroare la Paris: Orașul iubirii, sub șocul celui mai grav atentat din Franța

12 oameni au fost uciși şi alți patru au fost răniți într-un atac armat fără precedent.

A fost o zi de groază, miercuri, la Paris. Eternul oraș romantic s-a confruntat cu șocul celui mai grav atentat terorist din ultimele patru decenii, iar reverberațiile puternice ale atacului sângeros vor continua să se facă simțite mult timp de acum înainte.

Cea mai bună armă a noastră este unitatea. Nimic şi nimeni nu ne pot divizaFrancois Hollande
Nu doar sediul ziarului satiric Charlie Hebdo din Paris a fost vizat de teroriști, ci însăși valoarea cea mai de preț a democrației, libertatea, pentru care au murit milioane de oameni în toată lumea și pentru care vor mai muri, pentru că nu poate fi apărată stând confortabil la adăpost de atacurile care încearcă să o suprime.
12 persoane au plătit cu viața pentru dreptul de a gândi și de a se exprima liber, dar sute de milioane, dacă nu miliarde de voci din lumea întreagă, se ridică acum și își arată solidaritatea cu cei asasinați de barbari. Nu pot fi toți reduși la tăcere prin forță, prin teroare!

Cei doi teroriști filmați în timp ce strigau triumfători "Am ucis Charlie!" n-au reușit, de fapt, decât să provoace un tsunami care-i va ajunge din urmă. Niciodată nu vor putea distruge publicația care i-a scos din minți. Niciodată nu vor putea încătușa spiritul lumii libere; e doar o himeră cu care vor viețui până în ultima clipă a vieții lor amare, oricât le va fi dat s-o mai trăiască.

Nu se știe dacă vor fi prinși curând sau vreodată, dar un lucru e sigur: unicul lucru pe care au reușit să-l facă a fost să ridice împotriva lor întreaga lume pe care ei o detestă. Vor fi și mai multe desene, filme, cântece și idei care îi vor scoate din minți pe fanatici, dar ce vor putea face ei cu gloanțele lor? Pot ucide mii de oameni, dar nu milioane. Iar acum, tot ce le rămâne "călăilor viteji" este să se ascundă: cruzii vânători sunt acum cei vânați.

Trei criminali se află la originea atacului sângeros comis miercuri contra săptămânalului satiric Charlie Hebdo, potrivit ministrului francez de Interne Bernard Cazeneuve.
"Se face totul pentru neutralizarea cât mai rapid posibil a celor trei criminali care s-au aflat la originea acestui act barbar", a declarat ministrul, care nu a oferit precizări cu privire la rolul diverselor persoane implicate. "Au fost mobilizate efective importante din cadrul Poliţiei centrale, Poliţiei prefecturii Parisului şi din cadrul Direcţiei Generale pentru Securitatea Internă. În total, sunt mobilizaţi aproape 3.000 de agenţi ai forţelor de ordine", a declarat un oficial din cadrul poliţiei.

Franţa şi-a ridicat la maximum nivelul de alertă - şi anume "alertă de atentat" - în regiunea pariziană, în urma atacului comis miercuri la sediul din Paris al publicaţiei satirice Charlie Hebdo.
Premierul Manuel Valls a decis să ridice la maximum nivelul planului antiterorist Vigipirate - şi anume "alertă de atentate" - în regiunea pariziană, au precizat serviciile şefului Guvernului pentru AFP.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod