Momentul în care autocarul e răsturnat de tornadă. Factorul care a contribuit decisiv: un șofer care a frânat brusc - VIDEO

Momentul de groază în care autocarul a fost răsturnat de tornadă, în județul Călărași, pe DN 21, a fost filmat de un pasager. Imaginile surprind un eveniment care a favorizat producerea incidentului.

Călătorii se întorceau dintr-un pelerinaj la Catedrala din Slobozia când autocarul a fost luat pe sus de vântul extrem de puternic. Tornada s-a format lângă Drajna, în judeţul Călăraşi. În imaginile filmate de o altă cameră de bord se vede că în zonă plouă foarte tare. La un kilometru distanţă, ploaia s-a oprit brusc, iar vârtejul a început să crească în intensitate.

Cu câteva secunde înainte ca autocarul să fie lovit de tornada în formare a survenit, însă, un eveniment care a contribuit la producerea acestui incident: șoferul unui automobil Opel Astra de culoare argintie a frânat brusc, probabil de teamă sau din curiozitate, și a pornit luminile de avarie, blocând înaintarea autocarului.

În acel moment, șoferul autocarului a fost nevoit să frâneze și el, iar în înregistrarea video difuzată de Pro TV se aude cum acesta claxonează, iar călătorii sunt surprinși de această manevră, admonestându-l pe cel care a provocat frânarea. Secundele pierdute după acest moment nu au mai putut fi recuperate la timp după repunerea în mișcare, vârtejul lovind în plin mașina plină cu pasageri.

Autocarul care cântărește 12 tone neîncărcat a fost târât 52 de metri de tornadă.
Pelerinii au scăpat cu viaţă, dar au fost șocați de acest eveniment neobișnuit.

 

Șoferul care se afla la volan i-a povestit patronului firmei de transport că vârtejul a lovit parbrizul, care s-a crăpat, apoi a fost ridicat și târât pe roțile din stânga în câmp. Cinci din cele 39 de persoane aflate în autocar au ajuns la spitalul din Slobozia și, din fericire, viața lor nu este în pericol.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod