Michelle Obama, încă patru ani la Casa Albă

Michelle Obama se pregăteşte să-şi prelungească şederea la Casa Albă pentru încă patru ani. E o primă doamnă care s-a remarcat prin multe acţiuni de binefacere, prin participarea activă

Michelle Obama se pregăteşte să-şi prelungească şederea la Casa Albă pentru încă patru ani. E o primă doamnă care s-a remarcat prin multe acţiuni de binefacere, prin participarea activă în campania electorală, atât în cea din 2008 cât şi în cea de acum.

A ţinut discursuri şi a luat parte la întâlniri electorale în toate statele americane. Pentru cei care cred că poziţia de soţie a preşedintelui e una privilegiată, să se mai gândească o dată. Cel puţin în SUA înseamnă multă muncă, acţiune, atitudine, rezistenţă şi viziune.

În aceşti patru ani, Michelle Obama, pe lângă faptul că a promovat un mod de trai auster, afişându-se într-o rochie simplă şi cu preţ mic de la H&M, a reuşit să responsabilizeze mulţi părinţi americani în ce priveşte alimentaţia copiilor.

În SUA, obezitatea la copii e un flagel naţional.

Michelle Obama a creat o fundaţie, a strâns bani şi i-a investit în programe educaţioale pentru părinţi şi copii, încercând să schimbe stilul de viaţă şi viitorul multor puşti supraponderali.

Aici nu vorbim de faptul că cei mici au probleme la şcoală. Şi acesta e un fapt important, dar mult mai important e viitorul lor. O persoană grasă în copilărie are mari şanse să facă diabet sau să se aleagă destul de devreme cu o afecţiune cardiacă. Speranţa de viaţă a copiilor obezi e cu un sfert sub media naţională.

Michelle Obama a reuşit să transmită un mesaj puternic părinţilor, fiind prima persoană cu o atât de mare influenţă care se implică în lupta împotriva alimentaţiei nesănătoase şi asta în patria corporaţiilor americane care au bugete de publicitate de miliarde de dolari.

Michelle Obama va rămâne încă patru ani la Casa Albă, iar personalitatea şi acţiunile ei l-au ajutat decisiv pe Barack Obama să câştige un nou mandat de preşedinte al SUA.

Cota ei de popularitate e cu 13 procente mai ridicată decât cea a partenerului ei. Ceea ce nu e puţin pentru o soţie şi o mamă.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod