Două condiţii pentru o rochie perfectă

N-am înţeles niciodată de ce ţineţi atât de mult să aveţi aprobarea noastră atunci când vă cumpăraţi haine. Obosiţi, plictisiţi, transpiraţi, ne strângem în gaşcă în faţa

N-am înţeles niciodată de ce ţineţi atât de mult să aveţi aprobarea noastră atunci când vă cumpăraţi haine. Obosiţi, plictisiţi, transpiraţi, ne strângem în gaşcă în faţa cabinelor de probă şi ne chiombim la perdelele trase, aşteptând să ieşiţi şi să ne puneţi eterna întrebare: ”Cum îmi stă?”

De la noi, primiţi întotdeauna eternul răspuns: ”Îţi stă bine!” Un răspuns de care nu ţineţi seama niciodată. Vă daţi seama că e spus aşa ca să scăpăm de calvarul de a sta acolo printre cabinele de probă şi de a urmări umbrele şi unduirile perdelelor, poate, poate vedem ceva din femeia altuia.

N-am înţeles niciodată de ce trebuie să fim târâţi prin magazine ca să ne dăm cu părerea despre un domeniu în care suntem picaţi din lună.

În cazul meu, de exemplu, de câte ori i-am spus soţiei mele că îi vine bine cu o rochie, o cămaşă, o pereche de pantofi, pantaloni, a fost motivul determinant ca să nu cumpere.

Reciproca nu e adevărată. Adică am încercat să spun că-i stă bine cu orice proba. Mă gândeam că îşi cumpără drăcia de haină şi scap de calvar şi mă opresc la Starbucks. Dar nu merge nici aşa. Nu am reuşit să găsesc niciun algoritm. Încă mai caut.

Dacă îmi place o bluză, brusc, bluza respectivă îi e prea strâmtă, dacă îmi plac pantofii pe care-i probează, sunt prea îndrăzneţi şi tot aşa.

Ştiu că nu sunt un caz izolat.

Îi văd pe colegii mei de suferinţă strânşi în faţa cabinelor de probă. Toţi avem privirea aceea hăituită ca şi cum am fi fost prinşi într-o capcană în care banii cheltuiţi sunt cea mai mică problemă. Şi cu toate acestea, aveţi nevoie de aprecierea noastră atunci când vă cumpăraţi ceva. N-am întâlnit până acum un bărbat care să se tăvălească pe jos prin magazin şi să spună că dacă iubita lui îşi ia rochia respectivă pleacă de-acasă.  Nu poţi să te superi pe ceva ce nu înţelegi.
Ne putem însă enerva pe faptul că un lucru pe care nu-l înţelegem şi ne mănâncă atât de mult timp mai costă şi o avere. Asta da.

Aşa că dacă vreţi cu adevărat să ne placă o rochie, ea trebuie să îndeplinească două condiţii: să nu fie probată şi să nu coste bani.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod