Cum stăm cu dragostea

Nu ştiu dacă a inventat cineva războiul dintre sexe. Ştiu că încă există locuri în lume în care femeile n-au niciun drept.  Războiul între sexe e o falsă problemă atâta vreme cât

Nu ştiu dacă a inventat cineva războiul dintre sexe. Ştiu că încă există locuri în lume în care femeile n-au niciun drept.  Războiul între sexe e o falsă problemă atâta vreme cât bărbaţii şi femeile sunt pe picior de egalitate. Însă nu este fals faptul că sunt mici diferenţe între femei şi bărbaţi.

Trăim într-o lume ciudată. Ne suspectăm reciproc, ne acuzăm de tot felul de lucruri şi avem proasta tendinţă să uităm esenţialul. Faptul că cel mai important lucru care se petrece între o femeie şi un bărbat e iubirea.

Mai suntem capabili să iubim în zilele noastre? Mai ştim s-o facem?

Nu sunt pesimist de felul meu şi cred că există multă dragoste în lumea noastră.

Dar, din păcate, şi dragostea trebuie să facă faţă provocărilor lumii moderne.

Acum se iubeşte mult mai intens, dar emoţiile se ard mult mai repede. Partenerii îşi doresc experienţe tot mai rafinate. Cuplurile sunt minate de maladia lipsei de răbdare.

Pe cât suntem înconjuraţi de dragoste, pe atât suntem înconjuraţi de despărţiri, de renunţări. Cred uneori că, în zilele noastre, dragostea e mai mult vorbită decât trăită.

Pe parcursul vieţii am întâlnit mai multe femei singure, decât bărbaţi.

Femeile sunt mai afectate de un eşec emoţional. Ele uită mai greu şi fac mai puţine compromisuri. Bărbaţii, chiar dacă suferă intens pe moment, au o memorie  mai scurtă în această privinţă. Femeile sunt mult mai credincioase. Bărbaţii se refac mai uşor după o experienţă ratată.

Din păcate, cele mai multe femei au de făcut o alegere dificilă. Ele îşi aleg partenerul conform unui model cu care vin din copilărie şi adolescenţă, un model idealizat, format de filme romantice, de cărţi, de muzică, de familie.

Realitatea e diferită şi nu conţine prea mulţi bărbaţi ideali. Aproape niciunul.

Dar, până la urmă, contează curajul de a intra într-o relaţie şi hotărârea de a rămâne. Pasiunea e trecătoare, dorinţa de a reuşi într-un cuplu ţine de fiecare, indiferent dacă e bărbat sau femeie.

P.S. Următorul text va fi publicat luni, 20 iunie.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod