Ce așteaptă un bărbat de la căsnicie

Printr-o minune, mulţi bărbaţi încă îşi mai doresc să se însoare. Fiecare are alte aşteptări de la căsnicie, dar există şi o zonă comună. În secolul trecut, căsnicia avea mare

Printr-o minune, mulţi bărbaţi încă îşi mai doresc să se însoare. Fiecare are alte aşteptări de la căsnicie, dar există şi o zonă comună. În secolul trecut, căsnicia avea mare legătură cu sexul. Societatea pedepsea relaţiile sexuale în afara familiei. Astăzi a devenit mai permisivă după atâtea valuri de revoluţii sexuale.

Aşa că în zilele noastre, bărbatul nu mai doreşete să se însoare pentru sex. De multe ori, cei doi parteneri au trăit câţiva ani împreună înainte de a se hotărî să se prezinte în faţa ofiţerului de la starea civilă.

Averea nu mai e o miză pentru că fetele nu mai sunt ”obligate” să vină cu zestre, iar ambii parteneri încearcă să fie independenţi de familiile lor chiar dacă au situaţii materiale bune. Banii sunt importanţi atâta vreme cât poţi să-i faci singur, dacă-i ai de acasă trebuie să-i înmulţeşti, să dovedeşti că-i meriţi, astfel se transformă într-o povară.

Vânătorii de zestre sunt pe cale de dispariţie. Cei mai mulţi s-au transformat în gigolo.

Căsnicia e privită azi de mulţi bărbaţi ca o căutare a echilibrului emoţional.

Sunt foarte ocupaţi cu jobul, cu cariera şi caută într-o femeie mai mult o parteneră de viaţă care să le ofere linişte, echilibru şi copii.

Problemele încep din momentul în care cei doi realizează că fiecare îşi doreşte altceva. Deşi vor să se însoare, mulţi bărbaţi se tem de căsnicie. Unii o privesc ca pe o diminuare a libertăţii de acţiune sexuală, alţii se simt împovăraţi de responsabilitatea de a plăti facturi lună de lună. Iar alţii se tem de rutina vieţii de familie.

Într-o societate dinamică în care oamenii trebuie să răspundă la provocări sofisticate, familiile sunt supuse capriciilor societăţii de consum.

Chiar şi căsătoriile sunt atinse de globalizare.

În zilele noastre sunt tot mai mulţi bărbaţi singuri şi femei singure. Relaţiile nu durează prea mult, iar partenerii evită şi amână să formeze o familie. Sunt din ce în ce mai multe cupluri neoficializate de acte. E o situaţie de compromis care protejează emoţional partenerii.

La limită, bărbaţii vor să se însoare pentru comoditate, femeile pentru conformitate. Nu ştiu cum se pot împăca aceste două tendinţe, dar pot să depun mărturie că nicio căsnicie nu rezistă fără dragoste şi generozitatea partenerilor.

Divorţurile cu scandal care se derulează în aceste zile pe micile ecrane, pe site-uri şi în ziare nu fac decât să confirme cuvintele scriitorului Marin Preda: ”Dacă dragoste nu e, nimic nu e!”

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod