România s-a calificat între cele mai bune opt echipe de tenis feminin din lume

Alexandra Dulgheru a adus calificarea echipei României în elita mondială a tenisului feminin


Dominată psihic şi fizic, Abanda nu a mai obţinut decât ghemul de 2-2, apoi a căzut definitiv sub rafalele loviturilor adversarei şi sub propriile greşeli, astfel că Dulgheru a terminat setul cu 6-2 şi meciul după două ore şi 11 minute.

Canadianca a dominat la capitolul lovituri câştigătoare, 23-16, însă a pierdut din cauza greşelilor neforţate comise, 50, faţă de 31 jucătoarea română.

'92anul în care România a participat ultima dată în Grupa Mondială
"Sunt foarte bucuroasă.
Andreea Mitu a făcut un meci mare. Am fost foarte obosită, am încercat să cred, am zis să am totul. E o suprafaţă ciudată, Abanda e o jucătoare bună, e nu e rea deloc... A fost un moment când nu simţeam bine jocul, asta e, am zis să lupt până la capăt. Am zis că voi câştiga dacă am mai multă răbdare ca ea şi dacă nu, aia e. E o suprafaţă rugoasă. Mă bucur că nu am dat în arbitru, Abanda era ca un pereţel, trebuia să schimb ritmul. Am schimbat tricoul, trebuia, era ud. Merităm să fim în Grupa Mondială, restul vedem mai departe.
Fed Cup îmi dă aripi, am câştigat două meciuri, ajung acasă, abia aştept"
, a declarat Dulgheru la Dolce Sport.

Alexandra "Piti" Dulgheru încununează drumul plin de succese al echipei României către Grupa Mondială a Cupei Federaţiei, început în februarie 2014, cu victoriile din Grupa I Euro-africană, de la Budapesta. De atunci, tricolorele au obţinut şapte victorii consecutive, ceea ce le permite să se lupte în 2016 cu cele mai bune echipe din lume, notează Mediafax.

România a participat ultima dată în Grupa Mondială în 1992, dar atunci evoluau 16 echipe în principala divizie a competiţiei.

România va evolua în 2016, în sferturile de finală ale Grupei Mondiale, alături de una dintre echipele din Rusia, Cehia, Germania, Franţa, Italia, Olanda şi Elveţia.
Partidele vor avea loc în sistem eliminatoriu, adversara tricolorelor urmând a fi cunoscută după o tragere la sorţi.

Tot duminică, Andreea Mitu, locul 104 WTA, s-a impus, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-1, în faţa sportivei Eugenie Bouchard, locul 7 WTA, aducând echipa tricoloră în avantaj, scor 2-1, în întâlnirea cu Canada, de la Montreal, din barajul pentru Grupa Mondială a Cupei Federaţiei.

Sâmbătă, Irina-Camelia Begu, locul 33 WTA, a fost învinsă, cu scorul de 4-6, 7-5, 6-4, de Francoise Abanda, locul 260 WTA, în primul meci al întâlnirii dintre Canada şi România.

România a participat ultima dată în Grupa Mondială în 1992, dar atunci evoluau 16 echipe în principala divizie a competiţiei, notează agenţia Mediafax.


Foto: AFP/Mediafax

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod